• Business

    Athens Ledra: Φιάσκο για τρίτη φορά στον πλειστηριασμό – Τι επιδιώκουν οι ενδιαφερόμενοι

    athens ledra hotel


    Ματαιώθηκε για τρίτη φορά ο πλειστηριασμός για τη ξενοδοχειακή μονάδα Athens Ledra, με τους αγοραστές να περιμένουν να μειωθεί η τιμή εκκίνησης των 47.813.678 ευρώ, την οποία φαίνεται πως θεωρούν ιδιαίτερα υψηλή.

    Η σημερινή διαδικασία ματαιώθηκε καθώς, όπως και την αμέσως προηγούμενη φορά, δεν εμφανίστηκαν πλειοδότες, παρά το γεγονός πως έχει γίνει γνωστή τις προηγούμενες ημέρες η ύπαρξη ενδιαφέροντος από μια κινέζικη εταιρεία.

    Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου 2016 οπότε και ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών.

    Πλέον, δύο εναλλακτικές επιλογές μπορούν να υπάρχουν: Είτε θα πρέπει να προκηρυχθεί για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό, είτε θα πρέπει η εταιρεία να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να μειωθεί η τιμή όπως φαίνεται να επιθυμούν και οι επίδοξοι αγοραστές.

    Αυτοί που έδωσαν πάντως το “παρών” σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν οι εργαζόμενοι του Athens Lerda, οι οποίοι συνεχίζουν τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Σύμφωνα με του εργαζόμενους το ποσό που τους οφείλεται ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά.

    “Πριν από τον πλειστηριασμό υπήρξε μια σειρά διαβουλεύσεων με κάποιους εκπροσώπους κινεζικής εταιρείας που θέλουν να αγοράσουν το ξενοδοχείο. Μέχρι και τώρα δηλώνουν ότι τα λεφτά έχουν σταλεί αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε εδώ γιατί, αν πλειστηριαστεί το ξενοδοχείο, θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και ότι δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν χωρίς εμάς. Πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας, να ανοίξει το ξενοδοχείο και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας μας. Ξενοδοχείο χωρίς εμάς δεν πρόκειται να λειτουργήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Ντότσικας πρόεδρος εργαζομένων του Athens Ledra.

    Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΛΑΕ, του ΕΠΑΜ και του κινήματος “Δεν πληρώνω” οι οποίοι δεν προσπάθησαν να ματαιώσουν τον εν λόγω πλειστηριασμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Athens Ledra: Ραγδαίες εξελίξεις. Ενδιαφέρον εξαγοράς από κινέζικο όμιλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Athens Ledra: Στα 20 εκατ. ευρώ το τίμημα για το νέο ιδιοκτήτη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τελείωσαν τα ψέματα για το Athens Ledra – Στις 7 Δεκεμβρίου ο τρίτος πλειστηριασμός



    ΣΧΟΛΙΑ