• Business

    ΕΦΚΑ: Προκήρυξε διαγωνισμό για την εκποίηση του 1/3 του ξενοδοχείου “Ηνίοχος” στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Δουφεξής, Διοικητής e-ΕΦΚΑ

    Παναγιώτης Δουφεξής, Διοικητής e-ΕΦΚΑ


    Ο ΕΦΚΑ προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με κατάθεση κλειστών προσφορών για την εκποίηση ποσοστού 1/3 εξ΄ αδιαιρέτου επί του 10ώροφου ξενοδοχείου στην οδό Βερανζέρου 26 στο κέντρο της Αθήνας.

    Ειδικότερα, πρόκειται για το ξενοδοχείο “Ηνίοχος” κατηγορίας 3 αστέρων, με δυναμικότητα 134 δωματίων και 214 κλινών (54 μονόκλινα-80 δίκλινα), που λειτούργησε έως τον Νοέμβριο του 2021. Το υπόλοιπο ποσοστό 2/3 εξ΄αδιαιρέτου κατέχει η Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία “3Κ Ξενοδοχειακή Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία” και τον διακριτικό τίτλο “3Κ Ξενοδοχειακή ΙΚΕ”.

    Η ελάχιστη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ορίζεται στο ποσό του 1,425 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, πρόκειται για κτήριο που έχει αναγερθεί με νόμιμη χρήση ξενοδοχείου με ισόγειο κατάστημα, ενώ αποτελείται από δυο υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, εννέα ορόφους ανωδομής και δώμα.

    Στη συνέχεια έγινε νομιμοποίηση της αλλαγής χρήσης του ισόγειου καταστήματος με νέα χρήση αυτή του εστιατορίου με υπόγειο
    μαγειρείο. Ακολούθως, έλαβαν χώρο αυθαίρετες πολεοδομικά κατασκευές, οι οποίες έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4178/2013.

    Το ξενοδοχείο είναι εκμισθωμένο μέχρι το 2037 και ανακαινίζεται.

    Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλα τα εν την ημεδαπή ή αλλοδαπή ασκούντα εμπορικό ή βιομηχανικό ή βιοτεχνικό επάγγελμα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς επίσης και ενώσεις ή κοινοπραξίες φυσικών ή νομικών προσώπων, με οποιονδήποτε συνδυασμό υποβάλλουν κοινή αίτηση και φάκελο δεσμευτικής Προσφοράς.

    Επίσης, γίνονται δεκτά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανισμοί και Υπηρεσίες του Δημοσίου.

    Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του e-Ε.Φ.Κ.Α. την 1η Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., ενώπιον 5μελούς επιτροπής.

    Σε επόμενη κλειστή συνεδρίαση, η Επιτροπή Διαγωνισμού θα ελέγξει και θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες οικονομικές προσφορές, θα συντάξει τον αντίστοιχο πίνακα κατάταξης των προσφερόντων που υπέβαλαν νόμιμη και παραδεκτή οικονομική προσφορά και θα κηρύξει τον προσωρινό ανάδοχο.

    Διαβάστε επίσης:

    Mαρκ Τόμσον: Ο βετεράνος των media θα αναλάβει το τιμόνι του CNN

    Flyover: Συμφωνία 3 σημείων για το έργο της Θεσσαλονίκης

    Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι των Μαθητών» – Τι περιλαμβάνει



    ΣΧΟΛΙΑ