ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη ενισχύθηκαν τον Ιούλιο, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα και η βελτιωμένη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών τροφοδότησαν τον 12ο μήνα ανάπτυξης.
Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,02 εκατομμύρια οχήματα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 62%, ενώ οι παραδόσεις μοντέλων ντίζελ μειώθηκαν κατά 9%. Οι αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται μέσω παραγγελιών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης περιόδου προβλημάτων εφοδιασμού.
Τώρα που οι ελλείψεις ημιαγωγών και άλλων κρίσιμων εξαρτημάτων έχουν αμβλυνθεί, οι προοπτικές του κλάδου θολώνουν από τις προοπτικές για υψηλότερο κόστος διαβίωσης και δανεισμού που επιβαρύνουν περισσότερο τους καταναλωτές.
Ενώ το Model Y της Tesla ήταν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο, οι τοπικοί κατασκευαστές ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση.
Νέα μοντέλα με μπαταρία από τις Volkswagen, Stellantis και BMW θα βγουν στις εκθέσεις τους επόμενους μήνες, με αρκετά να κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση αυτοκινήτου IAA της επόμενης εβδομάδας στο Μόναχο.
Οι αγοραστές στη Γερμανία παρήγγειλαν 48.682 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Ιούλιο, αύξηση 69% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και μακράν τα περισσότερα μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο – όπου οι οδηγοί του Λονδίνου υπόκεινται πλέον σε πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών – οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 88% στις 23.010 μονάδες. Η Γαλλία κατέλαβε την τρίτη θέση με παραδόσεις 16.867 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.
Η Volkswagen πούλησε τα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα στην περιοχή σε όλους τους τύπους καυσίμων με 280.294 ταξινομήσεις, αύξηση 19% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Οι πωλήσεις της Stellantis υποχώρησαν κατά 3,3% στα 160.251 οχήματα.
Διαβάστε ακόμη:
Mαρκ Τόμσον: Ο βετεράνος των media θα αναλάβει το τιμόνι του CNN
OpenAI: Τα ετήσια έσοδα πλησιάζουν το 1 δισ. δολάρια καθώς το ChatGPT απογειώνεται
Αυτή είναι η καλύτερη IPO του 2023 με κέρδη άνω του 150%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρόσκληση Δένδια στον Χέγκσεθ να επισκεφθεί την Ελλάδα, συζήτησαν για τα F-35
- Πετρέλαιο: Άνοδος εν όψει των εντάσεων ΗΠΑ – Ιράν
- Χίος: Επεισόδιο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών μεταναστών – Τουλάχιστον 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Δένδιας από Ουάσιγκτον: Κεντρικός πυλώνας η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.