• Business

    Burberry: Παγώνει την ανέγερση νέου εργοστασίου στο Λονδίνο


    Η Burberry έβαλε φρένο στα σχέδιά της για την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου στο Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, ως συνέπεια του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Burberry στο Park Lane του Λονδίνου, ο Πρόεδρος, John Peace, ανέφερε πως η εταιρεία εξέταζε τον χρόνο παράδοσης του εργοστασίου, του οποίου η κατασκευή κόστιζε 50 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, όλα αυτά πάγωσαν, καθώς δεν είναι ακόμα σίγουρο τι οικονομικές συνέπειες θα έχει το Brexit.

    Τόνισε, επίσης, πως: “Η κατασκευή του εργοστασίου βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά η ταχύτητα των διαδικασιών θα μειωθεί τώρα, μέχρι να δούμε τι θα συμβεί τις ερχόμενες εβδομάδες”. Η Burberry σκόπευε να μετακινήσει 800 υπαλλήλους από το Castleford και το Keighley στο Leeds, μέχρι το 2018.

    Ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος και διευθύνων σύμβουλος της Burberry, Christopher Bailey, δήλωσε στους μετόχους ότι το πρόγραμμα που ετοιμαζόταν, βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο και ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του Ομίλου. Όμως, η θέση του Bailey αλλάζει. Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, έγινε γνωστό πως ο Bailey θα έδινε τη θέση του στον Marco Gobbetti, το αφεντικό δηλαδή της μινιμαλιστικής μάρκας, Céline. Στην ετήσια συνάντηση, ο Πρόεδρος της Burberry, δέχτηκε την απόφαση της ομάδας για αντικατάσταση του Bailey. Μάλιστα, επισήμανε: “Οι μέτοχοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός ειναι ο Christopher στην εταιρεία και τρέφουν μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του, για όλα αυτά που έχει προσφέρει”. Και προσθέτει: “Ο Bailey ήταν ένας πολύ καλός διευθύνων σύμβουλος, πετυχαίνοντας κέρδη ρεκόρ, αντιδρώντας έξυπνα σε όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή οι πολυτελείς μάρκες”.

    Όπως είναι φυσικό, η οικονομική κρίση και οι άγνωστες συνέπειες του Brexit έχουν οδηγήσει σε πτωτική πορεία την πλειοψηφία των εταιρειών, που έχουν ως έδρα τους τη βρετανική πρωτεύουσα. Το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα έχει προκληθεί στην πολυτέλεια. Εταιρείες που προωθούν ακριβά ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα παλεύουν να επιβιώσουν, μέσα στη δυσχερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kylie-kendall-jenner-tora-ke-schediastries-axesouar/61317

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ