• Business

    Bulker της ελληνικής ναυτιλιακής Oceanfleet προσάραξε στη Λιθουανία

    • NewsRoom


    Άσχημα τα νέα για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Oceanfleet Shipping καθώς ένα bulker του στόλου της προσάραξε στην παραλιακή πόλη Κλάιπεντα στις ακτές της Λιθουανίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για το supramax Ocean Crown της ελληνικής ναυτιλιακής Oceanfleet Shipping το οποίο κατευθυνόταν για την Κλαϊπέντα με βάση τα δεδομένα AIS, όπου προγραμματιζόταν εκεί να φθάσει στις 21 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να εισέλθει στο λιμάνι και αγκυροβόλησε αρόδο  περιμένοντας για την βελτίωση του καιρού. Τα ξημερώματα της Κυριακής η άγκυρα έφυγε από το σημείο πρόσδεσης και το πλοίο παρασύρθηκε από τα κύματα στην ξηρά. Γύρω στις 02:15 π.μ, ο καπετάνιος εξέπεμψε ένα σήμα κινδύνου το οποίο ανέφερε ότι το πλοίο είχε υποστεί μηχανική βλάβη και ζήτησε τη βοήθεια ενός ρυμουλκού.

    Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν (άνω των 50 κόμβων) και τα κύματα που προσέγγιζαν τα 5 μέτρα, καθιστούσαν αδύνατο στα ρυμουλκά να ξεκινήσουν από το λιμάνι για να βοηθήσουν. Στις 04:50 π.μ. την Κυριακή 24/12, το Crown προσάραξε περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια από την είσοδο του λιμανιού.

    Το πλήρωμα αρνήθηκε να υπάρξει επιχείρηση διάσωσης και προτίμησε να παραμείνει πάνω στο πλοίο. Ο διοικητής του λιμανιού της Κλαϊπέντα, ο καπετάνιος Adam Alekna, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το πλοίο και το πλήρωμά του δεν είναι επί του παρόντος σοβαρές.

    Οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και η λιμενική αρχή ελπίζει ότι θα μπορέσει σύντομα να αποστείλει ρυμουλκά που θα βοηθήσουν το πλοίο να επιπλεύσει ξανά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue το κατασκευής 2005 πλοίο έχει χωρητικότητα 52,300 dwt , πλέει με κυπριακή σημαία και ήταν πλήρως φορτωμένο.

    Η εταιρεία δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα.

    Φωτογραφίες από την προσάραξη:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Έτσι ισχυροποιεί τη θέση της Dynagas Partners στην αγορά LNG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Νέα στρατηγικά deals για τον εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ