• Business

    Τσάκος και Βενιάμης τα λένε έξω από τα δόντια: Θέλουμε να προσλάβουμε 50.000 ναυτικούς και δεν μας αφήνουν

    Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ο Πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών Θ. Βενιάμης


    Ήταν πριν από λίγες μέρες, όταν, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος προκάλεσε αίσθηση με τις καταγγελίες του σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ναυτιλία αλλά και τον άθλιο τρόπο που λειτουργούν οι συνδικαλιστές εμποδίζοντας τους Έλληνες να εργαστούν και να αμειφθούν όπως οι ναυτικοί του εξωτερικού.

    Ο κ. Τσάκος είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε Έλληνες ναυτικούς στη ναυτιλία μας, θα πρέπει να τους χειριστούμε όπως τους χειρίζονται οι ανταγωνιστές μας. Έλληνες ναυτικοί άνεργοι δεν υπάρχουν, αντιθέτως υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες νέα παιδιά άνεργα, που αν τους αφήσουμε και δεν τα εμποδίσουμε, θα έρθουν με πολύ χαρά στο βαπόρι για να πάρουν 1.500 δολάρια ή 1.500 ευρώ το μήνα», ξεμπροστιάζοντας μια κατάσταση που οι υπεύθυνοι ήθελαν να συγκαλύψουν ή να συντηρήσουν εξυπηρετώντας για ακόμα μια φορά συμφέροντα άλλων.

    Το πρωί της Δευτέρας, επανέφερε το καυτό αίτημα ο Πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών Θ. Βενιάμης λέγοντας πως στα καράβια μας θα μπορούσαν να εργάζονται 50.000 άνεργοι Έλληνες, ωστόσο απασχολούνται μόνο 5! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αδιαφορία των υπεύθυνων αφού η σύμβαση της ΠΝΟ που είναι σε πλήρη ισχύ για τους Έλληνες ναυτικούς προβλέπει υπερ-διπλάσιους μισθούς σε σχέση με τους αλλοδαπούς ναυτικούς που δουλεύουν στα ελληνικά καράβια.

    Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Βενιάμης στον Alpha 9,89, οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης: «Να μας πει ο κ. Νταλακογιώργος πόσο έχει υπηρετήσει στα πλοία. Αν μπορέσει να βγάλει μια ανακοίνωση, να καταθέσει τη δική του προϋπηρεσία.Δεν μπορεί να μη δίνει κάποιος που κάθεται σε μια καρέκλα να κόβει το συνταγματικό δικαίωμα σε νεαρούς Έλληνες να βρουν δουλειά.

    Ας δει τι συμβαίνει στην ξηρά. Επάνω σε ένα πλοίο έχουμε 18 άτομα για κατώτερο πλήρωμα. Αν σήμερα σαν Έλληνες πλοιοκτήτες απορροφήσουμε στην αρχή 10 μετά 20 μετά 50 χιλιάδες… Να βγει ο κ. Νταλακογεώργος να πει πόσοι Έλληνες ναύτες υπηρετούν στα βαπόρια. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν πάνω από 10. Ο Νταλακογεώργος και άλλοι έχουν σφραγίδες και μπλοκάρουν το σύστημα. Υπάρχουν σωματεία για ειδικότητες που έχουν καταργηθεί»

    Ο κ. Βενιάμης μην μπορώντας να αντέξει άλλο την κατάσταση συνέχισε: «Δεν μπορεί κάποιος που κάθεται σε μια καρέκλα να κόβει το συνταγματικό δικαίωμα σε νεαρούς Έλληνες να βρουν δουλειά. Ας δει τι συμβαίνει στην ξηρά ο κ. Νταλακογεώργος» είπε ο κ. Βενιάμης υποστηρίζοντας με θέρμη την άποψη του ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες θα μπορούσαν να απορροφήσουν χιλιάδες ανέργων.

    Ποιον όμως εξυπηρετεί τελικά αυτή η κατάσταση και πότε θα καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι το πρόβλημα ξεκινάει από ”μέσα”;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Τσάκος: Θα πρέπει να αφήσουμε τους νέους να έρθουν στα καράβια με 1.500 δολάρια το μήνα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π.Τσάκος: Ψάχνουμε Έλληνες ναύτες με 1400 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο. Ο εφοπλιστής Θ. Βενιάμης καταγγέλει: στα καράβια μας μπορούν να βρουν δουλειά 50.000 Έλληνες. Και τώρα είναι μόνο 5!!!



    ΣΧΟΛΙΑ