• Business

    Τράπεζα Κύπρου: Προσφεύγει κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο

    Τράπεζα Κύπρου


    Στην απόφαση να προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (International Centre for Settelment of Investment Disputes) κατά του ελληνικού δημοσίου πήρε η Τράπεζα Κύπρου, διεκδικώντας αποζημίωση για τις απώλειες που είχε από το PSI που πραγματοποιήθηκε το 2012.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, η Τράπεζα αποφάσισε να κινηθεί νομικά έναντι του ελληνικού δημοσίου είναι επειδή -όπως υποστηρίζει- υπάρχει διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων. Η Τράπεζα Κύπρου έκρινε ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή να κινηθεί νομικά, καθώς λήγει το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή της για προσφυγή.

    Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2012 οι κυπριακές τράπεζες επωμίστηκαν κόστος 4,5 δισ. ευρώ από την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μόνο από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων η Τράπεζα Κύπρου κατέγραψε ζημιές 1,4 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι και η Λαϊκή Τράπεζα κατέθεσε προσφυγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου τον Οκτώβριο του 2015 και διεκδικεί πόσο ύψους 4 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Grivalia Properties: Εξασφάλισε δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο. Ζητούν ανάκληση της απόφασης που οδηγεί σε λουκέτο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόικα σε κυβέρνηση: Επιτέλους τελειώστε με το Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ