• Business

    Τα 4 φαβορί για τη θέση του Γ.Γ. της ΕΕΤ – Το νέο άνοιγμα Καραμούζη στη Φρανκφούρτη

    SMERemediumCap: Απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της ENGIE Hellas που μετονομάζεται σε CORDIA

    Νίκος Καραμούζης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap


    Μέχρι την Παρασκευή, ή το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα έχει εκλεγεί ο νέος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι κ.κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης, Άρης Ξενόφος, η κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη και η κα Ελένη Λουρή.

    Επίσης, ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Νίκος Καραμούζης, στην προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Ένωσης, που έχει ήδη ξεκινήσει, σχεδιάζει εκτός των άλλων, και το άνοιγμα γραφείου στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να είναι η ΕΕΤ παρούσα στο κέντρο των εξελίξεων και λήψης των αποφάσεων.

    Όπως έγραφε το mononews.gr στις 20/1, μετά την παραίτηση του Χρήστου Γκόρτσου από τη θέση του Γ.Γ. της ΕΕΤ, τα ονόματα που είχαν αρχικά ακουστεί ήταν τα εξής:

    • Χαρίκλεια Απαλαγάκη: Νομικός, με εμπειρία στην τραπεζική διοίκηση, αντικατέστησε στη θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς τον Μιχάλη Σάλλα. Έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος της ίδιας τράπεζας για πολλά χρόνια.
    • Άρης Ξενόφος: Ήταν διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Ιούλιο του 2015. Παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2016. Στον τραπεζικό τομέα διαθέτει πολυετή, άνω των είκοσι δύο ετών, επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση κεφαλαίων έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε πολλές Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική & Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος διοικητικών επιτροπών σε ιδιωτικές Ελληνικές Τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
    • Ελένη Λουρή: Οικονομολόγος, από τον Ιούνιο 2008 ως τον Ιούνιο 2014 ήταν Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με αρμοδιότητες τη νομισματική πολιτική, την εξυγίανση των τραπεζών, το νομισματοκοπείο, τη διαχείριση χρηματικού και τη στατιστική. Το ίδιο διάστημα ήταν πρόεδρος του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ωστόσο, πλέον «έπεσε στο τραπέζι» και το όνομα του κ. Πεχλιβανίδη, ο οποίος έχει μακρά θητεία στον τραπεζικό τομέα και έχει αναλάβει υψηλές θέσεις στην Εθνική Τράπεζα επί διοίκησης Τάκη Αράπογλου, και παλαιότερα υπήρξε διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς, αντιπρόεδρος στην θυγατρική της Eurobank στην Ρουμανία (Bank Post) κλπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: “Η Κόλαση του Δάντη” – Μας στήνουν στο τοίχο οι Ευρωπαίοι για την αξιολόγηση!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην πόρτα της εξόδου ο Δ. Καμμένος; Γιατί το (ξανα)σκέφτονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το βίντεο – ντροπή με τις κατσαρίδες στα νοσοκομεία που έδειξε η ΠΟΕΔΗΝ στον Βερναδάκη!



    ΣΧΟΛΙΑ