• Business

    Σ. Παληός: Η νέα συμφωνία του εφοπλιστή που μαρτυράει ανάκαμψη της αγοράς

    Συμεών Παληός Diana Shipping

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Τα σημάδια ανάκαμψης στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου είναι πλέον εμφανή και ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός ξέρει καλά να αφουγκράζεται τον παλμό της αγοράς. Έτσι, στα πλαίσια της επιτυχημένης στρατηγικής του, η ναυτιλιακή συμφερόντων του Diana Shipping ανακοίνωσε ακόμη ένα επικερδές ναυλοσύμφωνο.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας θυγατρικής της, υπέγραψε συμφωνία ναύλωσης για το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax Calipso (χωρητικότητας 73,691-dwt και κατασκευής 2005) με την εταιρεία Transgrain Shipping – με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας – η οποία και θα ναυλώσει το πλοίο για μια περίοδο που θα έχει διάρκεια από 11 έως και 14 μήνες.

    Παληός

    Η χρονοναύλωση αυτή προβλέπει ημερήσιους ναύλους που ανέρχονται στο ποσό των 9.000 δολαρίων, μείον προμήθεια προς τρίτους της τάξεως του 5%, τη στιγμή που στην προηγούμενη χρονοναύλωση με τη Windrose SPS Shipping and Trading, οι ναύλοι ανέρχονταν στο ποσό των 6.000 δολ. την ημέρα.

    Το ύψος των ναύλων (στα 9.000 δολ./ημέρα) αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ανάκαμψης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου, δεδομένου ότι και ο δείκτης Baltic Dry Index (BDI) του Baltic Exchange Index για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 1.000 μονάδες φέτος ενώ συνεχίζει να κινείται ανοδικά και την Τετάρτη (8 Μαρτίου).

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, o κ. Παληός εξασφάλισε άλλη μια επικερδή συμφωνία με την Koch Shipping (με έδρα τη Σιγκαπούρη), η οποία και θα χρονοναυλώσει το bulker τύπου newcastlemax Philadelphia (χωρητικότητας 206.040-dwt και κατασκευής 2012) για μια περίοδο που θα έχει διάρκεια από 11 έως 13 μήνες. Οι ναύλοι θα κυμαίνονται στα 15.500 δολάρια την ημέρα, μείον προμήθεια προς τρίτους της τάξεως του 5%.

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής αναμένει ακαθάριστα έσοδα και από τα δύο αυτά ναυλοσύμφωνα ύψους 7,49 εκατ. δολαρίων, για την ελάχιστη διάρκειά τους, που είναι και για τα δύο οι 11 μήνες. Και τα δύο αναμένεται να ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Νέα διευθύντρια η Αικατερίνη Πέππα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Γιατί η αναχρηματοδότηση του δανείου της Navios Partners μπερδεύει τους αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ