• Business

    Ποιος είναι ο Δημήτρης Μαζαράκης που αναλαμβάνει τα ηνία της ασφαλιστικής αγοράς

    Δημήτρης Μαζαράκης

    Ο Δημήτρης Μαζαράκης


    Τη θέση του προέδρου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ανέλαβε για την επόμενη διετία ο Δημήτρης Μαζαράκης, διευθύνων σύμβουλος της Metlife καθώς αποχωρεί ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου μετά από δύο θητείες. Ο Δημήτρης Μαζαράκης συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια στoν κλάδο και πέντε χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Metlife.
    Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο 47χρονος Δημήτρης Μαζαράκης έχει προχωρήσει σε σημαντική προώθηση των θεμάτων του κλάδου ενώ, όπως παραδέχονται παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, για πρώτη φορά επιτεύχθηκε η συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για την πορεία των κλάδων ζωής και υγείας.
    Δημήτρης Μαζαράκης
    Παράλληλα, ο Δημήτρης Μαζαράκης συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες για την διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας για το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ). Οπαδός της εξωστρέφειας της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλιστών ο επικεφαλής της Metlife έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στην εταιρεία του και στον ασφαλιστικό κλάδο.
    Μόνο ενωμένη η ελληνική ασφαλιστική αγορά μπορεί να πείσει την κοινωνία για το σημαντικό έργο που επιτελεί στη διατήρηση της κοινωνικής ηρεμίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, είναι η πεποίθηση του Δημήτρη Μαζαράκη, ο οποίος έχει μάστερ από το City University και MBA από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ μεταξύ άλλων, έχει υπάρξει στέλεχος της Nordstern Colonia και της Alico πριν αρχίσει τη θητεία του στη Metlife που τον έφερε από τον Μάιο του 2012  στη θέση του CEO.
    Ο Δημήτρης Μαζαράκης εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα, το χτίσιμο της αξιοπιστίας της αγοράς μας, και η αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πρωταρχικής σημασίας και κοινός τόπος για όλες τις εταιρίες.
    Το σύνολο της αγοράς προσπαθεί να προσαρμοσθεί και να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνουν οι εξελίξεις και μέσα σε αυτή τη προσπάθεια υπάρχουν τόσο οι κοινές γραμμές που προάγουν την αγορά και την ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και πολλές ξεχωριστές τακτικές και στρατηγικές στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και της διαφοροποίησης προς όφελος τελικά της προόδου και του καταναλωτή, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαζαράκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της αγοράς πρέπει να κινηθούν όλα τα μέρη πιο οργανωμένα και συγκροτημένα και να βοηθήσουν τόσο τη πολιτεία όσο και τη κοινωνία να αντιληφθεί να κατανοήσει και τελικά να αναγνωρίσει το όφελος του θεσμού της ασφάλισης αλλά και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση σε τομείς όπως το συνταξιοδοτικό, το σύστημα υγείας, και τις φυσικές καταστροφές.
    Δημήτρης Μαζαράκης
    Στις αρχαιρεσίες που έγιναν νωρίτερα σήμερα κατά την γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ, τη θέση του αντιπροέδρου ανέλαβε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο οποίος εκ του καταστατικού δεν μπορούσε να έχει περισσότερες από δύο θητείες ως πρόεδρος.
    Γενικός Γραμματέας ανέλαβε ο Χριστόφορος Σαρδελής και Ταμίας ο Παναγιώτης Δημητρίου ενώ μέλη του δ.σ. είναι οι Παναγιώτης Βαγιακάκος, Γεώργιος Ζάχος, Δημήτριος Ζορμπάς, Giuseppe Zorgno, Ιωάννης Καντώρος, Αναστάσιος Κασκαρέλης, Χρήστος Κάτσιος, Θεόδωρος Κοκκάλας, Ιωάννης Λαπατάς, Γεώργιος Μινέττας, Φιλίππα Μιχάλη, Ερρίκος Μοάτσος, Μαριάννα Πολιτοπούλου, Κάρολος Σαίας και Κωνσταντίνα Σταυρόγιαννη.



    ΣΧΟΛΙΑ