• Business

    Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νεκρός ναυτικός σε κρουαζιερόπλοιο

    Σκοτώθηκε ένας ναυτικός, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Emerald Princess της εταιρείας  Princess Cruises, ως αποτέλεσμα της έκρηξης που σημειώθηκε στον κύλινδρο αερίου. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου όταν το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Chalmers της Νέας Ζηλανδίας, ενώ εκτελεί κρουαζιέρα διάρκειας 13 ημερών από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας προς τη Νέα Ζηλανδία. Όπως ανακοίνωσε η New Zealand Herald, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνουν έρευνες ώστε να εξακριβωθεί η αιτία της έκρηξης.

    Ένα στα 50 πλοία υπέστη ζημιές κατά τον διάπλου στο Κανάλι του Παναμά

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Κατά την διάρκεια του διάπλου του Καναλιού του Παναμά τους μήνες Ιούνιο του 2016 και Ιανουάριο του 2017, ένα στα 50 πλοία υπέστη ζημιές ή προκάλεσε ζημιές στον πορθμό, όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του το Associated Press, κατόπιν σχετικής έρευνας. Η έρευνα έφερε στο φως περιστατικά με εξαρτήματα των πλοίων που έφεραν εμφανείς φθορές ή που είχαν αποκοπεί εντελώς καθώς και για αποκολλημένους προφυλακτήρες στα τοιχώματα των υδατοφρακτών.

    Δέκα νεότευκτα για τη Maersk Tankers

    Στην παραγγελία δέκα νεότευκτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου τύπου LR2 προχώρησε η δανέζικη ναυτιλιακή Maersk Tankers, θυγατρική του ομίλου Maersk Group. Τα πλοία θα κατασκευαστούν στα κινεζικά ναυπηγεία Dalian και, σύμφωνα με το συμβόλαιο, θα παραδοθούν στην εταιρεία σε ορίζοντα τριετίας, με την πρώτη παράδοση να είναι προγραμματισμένη για το έτος 2019, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτονται οι οικονομικές λεπτομέρειες του νέου ναυπηγικού προγράμματος.

    Παροπλίζει κι άλλα πλοία η Bourbon Offshore

    Η γαλλική ναυτιλιακή Bourbon Offshore οδηγήθηκε στην απόφαση να παροπλίσει άλλα 19 πλοία του στόλου της κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016, με αποτέλεσμα να έχει παροπλισμένα συνολικά 104 πλοία, εκ των οποίων 73 offshore πλοία αβαθέων υδάτων, 27 offshore πλοία βαθέων υδάτων και 4 υμιβυθιζόμενα πλοία. Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση στην κρίση που πλήττει την offshore αγορά.

    Απαγωγή 8 ναυτικών στη Νιγηρία

    Οκτώ ναυτικοί, εκ των οποίων 7 Ρώσοι και ένας ουκρανικής καταγωγής, απήχθησαν μετά από επίθεση πειρατών που σημειώθηκε στο φορτηγό πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου BBC Caribbean που ανήκει στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Briese Schiffahrt, στον Κόλπο της Γουινέας στη Νιγηρία. Οι ναυτικοί παραμένουν αγνοούμενοι ενώ γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό τους από τις αρχές και να ξεκινήσει διάλογος με τους απαγωγείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ειρήνη Νταϊφά στο Mononews: «Ευελπιστώ να είμαι πάντα στο πλευρό των νέων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αγγελικούσης: Η νέα σημαντική συμφωνία του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυξημένο το ενδιαφέρον για παραγγελίες νέων τάνκερ – Τι βλέπει η Allied Shipbroking



    ΣΧΟΛΙΑ