• Business

    Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Επιστρέφει πλοία η Yang Ming

    Η ναυτιλιακή Yang Ming από την Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει 12 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει ναυλώσει στις πλοιοκτήτριες εταιρείες καθώς αναμένεται να παραλάβει νεότευκτα πλοία σύντομα. Τα 12 containerships που είχε ναυλώσει η Yang Ming είναι χωρητικότητας 4.500-5.000-teu και πρόκειται να επιστραφούν μέσα στη διετία 2018-2020, καθώς τα χωρητικότητας 14.000-teu νεότευκτα θα παραδοθούν στην ταϊβανέζικη ναυτιλιακή μέχρι το 2019.

    Νέες επενδύσεις από την HMM

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός Hyundai Merchant Marine (HMM), που ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα γιγάντιο πλάνο καθολικής αναδιάρθρωσης – σε αντίθεση με τη Hanjin Shipping που πτώχευσε – ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται επενδύσεις σε εμπορευματικούς σταθμούς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας καθώς και παραγγελίες πολύ μεγάλων νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Παράλληλα, η διοίκηση της ναυτιλιακής εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της ναυλαγοράς εμπορευματοκιβωτίων φέτος.

    Η Ultrapetrol κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11

    Η αργεντίνικη ναυτιλιακή Ultrapetrol – με έδρα τις Μπαχάμες – όπως είχε προειδοποιήσει από τον Απρίλιο του 2016, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ με στόχο να διεκπεραιώσει το πλάνο πλήρους αναδιάρθρωσης όλων των δραστηριοτήτων της και να αποφύγει τα χειρότερα. Η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει ένα υπέρογκο χρέος που αγγίζει τα 566 εκατ. δολάρια, ενώ ο μεγαλύτερος πιστωτής της είναι η τράπεζα DVB Bank, στην οποία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 111 εκατ. δολαρίων.

    Αυξήθηκε η εμπορική κίνηση στο Λονδίνο

    Αύξηση της τάξεως του 10% κατέγραψε η εμπορική κίνηση στο λιμάνι του Λονδίνου το έτος 2016, καθώς ξεπέρασε τη διακίνηση 50 εκατ. τόνων εμπορευμάτων για πρώτη φορά από το έτος 2008. Όλοι οι τομείς, όπως τα εμπορευματοκιβώτια, το πετρέλαιο αλλά και τα οικοδομικά υλικά, παρουσίασαν εμφανή βελτίωση, μετά από πολλά χρόνια που οι ρυθμοί ανάπτυξης κινούνταν σε ποσοστό 2-3%.

    Νέα δημόσια προσφορά από τη Hapag-Lloyd

    Σε νέα δημόσια προσφορά – για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μηνός – θα προχωρήσει η γερμανική ναυτιλιακή Hapag-Lloyd με σκοπό να αποπληρώσει ένα ομόλογό της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, θα εκδώσει μετοχές αξίας 150 εκατ. δολαρίων και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αποπληρώσει το χρέος της που λήγει το 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Τι περιμένουν να δουν οι αναλυτές στα οικονομικά αποτελέσματα της DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Ρέστης: Το deal των 25 εκατ. δολ. με δύο τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ