ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απόφαση που υπογράφει ο Γιώργος Πιτσιλής καθορίζονται οι στόχοι για τους φορολογικούς ελέγχους της χρονιάς. Όπως ορίζεται, το έτος 2017 θα διενεργηθούν 3.500 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και 19.800 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ, ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π και Δ.Ο.Υ. Στην ίδια απόφαση περιγράφεται και ο στόχος: από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, 60% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας (2012-2016).
Η απόφαση έρχεται στη σκιά των υψηλών απλήρωτων οφειλών προς την Εφορία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Νοέμβριο έμειναν απλήρωτα χρέη ύψους 890 εκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των οφειλών των φορολογουμένων προς τις φορολογικές αρχές στο δυσθεώρητο ποσό των 94,186 δις. ευρώ. Εξ αυτών τα «νέα» χρέη, αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν εντός του 2016, αντιστοιχούν πλέον σε 12,6 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι πολύπλευρες επενδύσεις του Πέτρου Παναγιωτίδη τον καθιστούν πλέον «μεγάλο πρωταγωνιστή» της ναυτιλίας
- Γιώργος Φλωρίδης στο mononews: Οι Ποινικοί Κώδικες του Τσίπρα έβγαλαν αθώα όλη τη μεγάλη παραβατικότητα της χώρας
- Lamda: Τι έρχεται στα malls του Ελληνικού – Τα ενοίκια-φωτιά και τα μεγάλα ονόματα των μισθωτών
- Τράπεζα Πειραιώς: Τέσσερις οίκοι βλέπουν ισχυρό 2027 – Τιμές στόχοι έως 12,50 ευρώ και υψηλότερα μερίσματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.