• Business

    Νίκος Λούλης: Αγορά ομολόγων 10 εκατ. ευρώ της Μύλοι Λούλη από την EBRD

    • NewsRoom
    Νίκος Λούλης. Επικεφαλής Μύλων Λούλη

    Νίκος Λούλης. Επικεφαλής Μύλων Λούλη


    Αναγνώριση της ισχύς της Μύλοι Λούλη και των προοπτικών ανάπτυξης της αποτελεί η συμμετοχή της EBRD στην ομολογιακή έκδοση της εισηγμένης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, επισημαίνει ο Νίκος Λούλης,  πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας. 

    Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε σχετική ανακοίνωση, ολοκλήρωσε επιτυχημένα την πρώτη της συναλλαγή στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, παρέχοντας μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ στη Μύλοι Λούλη.

    Η EBRD συμμετείχε με 10 εκατ. ευρώ στην ομολογιακή έκδοση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η χρηματοδότηση θα καλύψει κεφάλαια κίνησης και θα αναχρηματοδοτήσει μέρος του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρίας.

    Η Sabina Dziurman, διευθύντρια της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε ότι: “Η συναλλαγή δεν είναι μόνο η πρώτη μας επένδυση στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, αλλά είναι μια συναλλαγή που κλείνει ένα πολύ επιτυχημένο πρώτο έτος πλήρους δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει συμφωνίες 800 εκατ. ευρώ ως στιγμής. Θα παραμείνουμε ενεργοί στην Ελλάδα και θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με τις εγχώριες τράπεζες και την κινητοποίηση άλλων χρηματοδοτικών πόρων”.

    Ο Νίκος Λούλης, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας σημείωσε: “Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας μας πάντοτε ήταν εξωστρεφής. Η εμπλοκή της EBRD αποτελεί αναγνώριση της ισχύος της εταιρίας και των προοπτικών ανάπτυξης”.

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Τι κρύβεται πίσω από την πώληση μετοχών-μαμούθ της Navios Partners;

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώτης Κοκοτός: Το βασικό μας πρόβλημα είναι στο γκρέμισμα και όχι στο χτίσιμο



    ΣΧΟΛΙΑ