• Business

    Μυτιληναίος. Στα 10 ευρώ η μετοχή (σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις)

    • NewsRoom


    Η μετοχή της Μυτιληναίος μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 10 ευρώ από 6,6 ευρώ σήμερα. Την επισήμανση αυτή κάνει η Wood & Company για τη μετοχή του ομίλου , κάνοντας ειδική μνεία στις επερχόμενες συγχωνεύσεις των εταιρειών του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη εκτίμηση είχε κάνει και η Citi.  Συγκεκριμένα η Wood ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΜΥΤΙΛ στα 8,70 ευρώ από 6,5 ευρώ προηγούμενα, με σύσταση αγοράς Buy σημειώνοντας μάλιστα ότι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη ΜΕΤΚΑ θα μπορούσε να βοηθήσει τα κέρδη ανά μετοχή με ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 7% κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών του οίκου.

    Ταυτόχρονα η Wood εκτιμά ότι η ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων η τιμή στόχος αναμένεται να φτάσει στα 10 ευρώ.

    Ευάγγελος Μυτιληναίος
    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Ετών 66. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.

    Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο report που ανεβάζει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος σε διψήφιο αριθμό, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον όμιλο για τον εταιρικό μετασχηματισμό.

    Σε επίπεδο ισολογισμού, σύμφωνα με την ανάλυση της Wood τα καθαρά κέρδη αναμένεται να είναι αυξημένα παραπάνω από 30% για την χρονική περίοδο 2017 – 2018 , ιδιαίτερα λόγω την αύξησης της τιμής του αλουμινίου.

    Οι ελεύθερες ταμιακές ροές αναμένεται να φτάσουν τα €200 εκατ. ανά έτος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια λόγω της βελτίωσης των τιμών του αλουμινίου αλλά και των μειωμένων αναγκών σε δαπάνες κεφαλαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Πώληση 123.000 μετοχών από τον Ευάγγελο Χρυσάφη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: Κέρδη φέρνει για τον Μυτιληναίο ο μετασχηματισμός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί ο Μυτιληναίος μπαίνει στην αγορά των πλοίων. Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ