• Business

    Κίνηση-ματ από τον Β. Κέρτσικωφ: Ιδρύει κοινοπραξία με τους Δανούς

    Βασίλης Κέρτσικωφ Eletson Gas

    Βασίλης Κέρτσικωφ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Eletson Gas


    Στη δημιουργία ενός νέου κοινοπρακτικού σχήματος (pool) με τη δανέζικη Evergas προχώρησε η ναυτιλιακή Eletson Gas, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Βασίλης Κέρτσικωφ, που θα έχει υπό διαχείριση 15 δεξαμενόπλοια.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η νέα κοινοπραξία – που θα έχει τη βάση της στη Σιγκαπούρη – θα ονομαστεί E3 Pool και αναμένεται να ξεκινήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες από τις 30 Ιανουαρίου από τα γραφεία της Eletson Gas που βρίσκονται στον Πειραιά και το Λονδίνο αλλά και από τα γραφεία της Evergas στην Κοπεγχάγη και τη Σιγκαπούρη.

    Η νέα εταιρεία θα ελέγχει έναν ισχυρό στόλο που θα αποτελείται αρχικά από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αερίου, καθώς μέσα στους επόμενους 12 μήνες ο στόλος θα ενισχυθεί από ακόμη 4 νεότευκτα πλοία που θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή του κ. Κέρτσικωφ.

    Σκοπός της E3 Pool είναι να δημιουργήσει ένα κοινό σημείο επαφής για όλους τους φορτωτές, ενώ ο ενισχυμένος στόλος θα παρέχει περισσότερη ευελιξία και πιο πολλές επιλογές για τους ναυλωτές, θα μειώσει τις δαπάνες των ταξιδιών βελτιστοποιώντας τα δρομολόγια, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δεδομένου ότι τα πλοία θα χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα.

    Βασίλης Κέρτσικωφ Eletson Gas
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου αιθυλενίου (LEG) της Eletson Gas είναι χωρητικότητας 15028-dwt και κατασκευής του έτους 2015

    Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών ο κ. Κέρτσικωφ – που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eletson Gas – επεσήμανε ότι «Η αγορά πετροχημικών προϊόντων προσφέρει αρκετές εμπορικές διαδρομές που απαιτούν σημαντικό όγκο υπηρεσιών για να λειτουργήσουν σωστά. Η συνεργασία με την Evergas στη δημιουργία της E3 Pool θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και το εύρος των επιλογών που απαιτούν».

    Από τη μεριά του, ο Steffen Jacobsen – που είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Evergas – σημείωσε ότι «Με το συνδυασμό της τεχνογνωσίας και των πόρων των δύο εταιρειών να στηρίζουν το εγχείρημα, η E3 Pool θα βρίσκεται τοποθετημένη σε μοναδική θέση στην αγορά ώστε να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες πραγματικά διεθνούς εμβέλειας στον κλάδο. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με την Eletson στην ανάπτυξη της κοινοπραξίας σε μια σημαντική δύναμη στον κλάδο του αιθυλενίου και των πετροχημικών προϊόντων».

    Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι η εταιρεία του κ. Κέρτσικωφ, όπως είχε γράψει το mononews.gr από τις 14 Οκτωβρίου, είχε ήδη αποφασίσει να μεταθέσει το βάρος των δραστηριοτήτων της στις μεταφορές LEG (υγροποιημένο αέριο αιθυλενίου) βλέποντας την αγορά των πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς αερίου να υποφέρει, όταν το αιθυλένιο διακινείται σε πολύ πιο επωφελείς τιμές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Δύο νέες συμφωνίες ναύλωσης για την Diana Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Ρέστης: Στην EST τα τελευταία πλοία της ιστορικής India Steamship;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς κινήθηκε η αγορά των τάνκερ. Ποιες κατηγορίες ξεχώρισαν



    ΣΧΟΛΙΑ