• Business

    Γιατί κάποιοι στην κυβέρνηση βλέπουν συνωμοσία πίσω από την ύφεση που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ


    Αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με το αφήγημα της κυβέρνησης, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Κάπως έτσι φαίνεται ότι το σκέφτονται στο Μαξίμου μετά τη “σφαλιάρα” των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη δήθεν ανάπτυξη που έχουν φέρει στη χώρα, αλλά κανείς δεν το έχει πάρει χαμπάρι πέρα από τους ίδιους.

    Η αλήθεια είναι ότι το σοκ ήταν μεγάλο: ούτε μία ώρα δεν είχε περάσει από την πανηγυρική διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο ότι “μετά από επτά χρόνια σχεδόν καταστροφικής ύφεσης, η χώρα έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης”, όταν έσκασε η… βόμβα της ΕΛΣΤΑΤ: στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν αναπτύχθηκε, αλλά αντίθετα συρρικνώθηκε θεαματικά κατά 1,1%!

    Τι να πουν και αυτοί οι έρμοι στην κυβέρνηση; Ότι “συγγνώμη, κάναμε λάθος”; Ότι “εντάξει, λέμε και καμιά @@@ να περνάει η ώρα”; Όχι βέβαια. Οι διαρροές από το Μαξίμου έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, μιλώντας για προσωρινά στοιχεία τα οποία “υποβαθμίζει η Κομισιόν” και παραπέμποντας στα στοιχεία του Απριλίου για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

    Μάλιστα, υπάρχουν και ορισμένοι που το… χοντραίνουν, μιλώντας για μια “συνωμοσία” κατά της κυβέρνησης προκειμένου να υπονομευθούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς – το ποιος είναι πίσω από αυτήν τη “συνωμοσία” για την ώρα είναι ασαφές, με τους εξωγήινους να είναι το φαβορί…

    Φυσικά, καμία συνωμοσία δεν υπάρχει κατά της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, η ίδια η κυβέρνηση σαμποτάρει τον ίδιο της τον εαυτό με τις παλινωδίες της και είναι ο πραγματικός υπαίτιος της επιστροφής της χώρας σε υφεσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης – αλλά βέβαια είναι πολύ πιο βολικό να υπάρχει πάντα ένας “κακός” στον οποίο να επιρρίπτονται οι ευθύνες για όλα, έτσι δεν είναι;

    Αυτή είναι μία τακτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί συστηματικά, να βρίσκει έναν “κακό” και να τον κατηγορεί για όλα τα στραβά του κόσμου. Αυτός ο “κακός”, ανάλογα με την περίσταση, μπορεί να είναι το ΔΝΤ, η αντιπολίτευση, η ΕΛΣΤΑΤ, οι εξωγήινοι – κάποιος πάντως που να μπορεί να δαιμονοποιηθεί για να “σηκώσει” πάνω του όλο το βάρος των κακώς κειμένων που θέλει να του φορτώσει το Μαξίμου.

    Μόνο που αυτή η τακτική δεν μπορεί να πιάνει για πάντα, και ήδη φαίνεται πως δεν πείθει πια και πολλούς…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fraport: Δίνει λεφτά, κάνει προσλήψεις κι όμως… δεν της δίνουν ακόμα τα 14 αεροδρόμια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στις τράπεζες: Τι συμβαίνει με τον αναβαλλόμενο φόρο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκίνησε τις business με τα κόκκινα δάνεια η Aktua



    ΣΧΟΛΙΑ