• Business

    Δ. Δασκαλόπουλος-Ν. Νανόπουλος: Στο πλευρό μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Δασκαλόπουλος

    Από αριστερά: Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Νίκος Νανόπουλος


    «Στήριξη» σε εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει το αναπτυξιακό fund Diorama – που ίδρυσε ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος – μέσω της εταιρείας διαχείρισης DECA της οποίας ηγείται ο έμπειρος τραπεζίτης κ. Νίκος Νανόπουλος.

    Το fund – που διαθέτει 135 εκατ. ευρώ κεφάλαια προς επένδυση – δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014 και ήδη έχει προχωρήσει σε 3 επενδύσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις Atlas Tapes (7,2 εκατ. ευρώ) που δραστηριοποιείται στις αυτοκόλλητες ταινίες, στην Davamand που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων (7εκατ ευρώ) και στην ΙnternetQ (12 εκατ ευρώ) εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων.

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος
    Δημήτρης Δασκαλόπουλος

    Η DIORAMA, εδρεύει στο Λουξεμβούργο και επενδύει σε ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις -όπως είναι τα τρόφιμα και η τεχνολογία και γενικότερα σε τομείς που έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εξαχθούν. Στο fund έχουν επενδύσει 50 εκατ. ευρώ ο κ. Δημ. Δασκαλόπουλος, συμμετέχουν με 60 εκατ. ευρώ οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί EIF, EIB, EBRD καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες, ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

    «Το fund που δημιουργήσαμε έχει διεθνείς επενδυτές και δεν κάνει ‘ασκήσεις επί χάρτου’, στηρίζει στην πράξη τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις» ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Diorama και της Deca και μάλιστα σημείωσε με έμφαση: «Κανείς δεν θα πει σήμερα να βάλω τα λεφτά μου στην Ελλάδα. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το πότε τελειώνει η κρίση. Επί 7 χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε την κρίση με τον ίδιο τρόπο: Ψάχνουμε τη ‘δόση’ μας, αποκηρύσσουμε τους δανειστές και τα μνημόνια και στο τέλος υπογράφουμε. Κάνουμε αντίσταση στο όνομα των ανέργων, των φτωχών και των χαμηλοσυνταξιούχων και ο αριθμός τους αντί να μειώνεται αυξάνεται, διότι προτιμάμε τις διαμάχες του αέρα αντί για πράξεις. Χρειαζόμαστε, συνέχισε ο κ. Δασκαλόπουλος ένα ριζικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος, της οικονομίας και των θεσμών. Ένα δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και εμείς και οι Ευρωπαίοι για να τελειώσει η κρίση, όμως συνεχίζεται 7 χρόνια τώρα».

    Νίκος Νανόπουλος. Τραπεζίτης - Επικεφαλής DECA investments
    Νίκος Νανόπουλος. Τραπεζίτης – Επικεφαλής DECA investments

    Και όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο κ. Νανόπουλος, «ο ρόλος μας είναι να κάνουμε επενδυτικές κινήσεις που θα είναι αποδοτικές ακόμα και μέσα σ΄ αυτό το αντίξοο περιβάλλον της κρίσης. Για να ορθοποδήσει η χώρα χρειάζεται επενδύσεις εξαγωγικού τύπου, οι οποίες είναι κατά τεκμήριο ανταγωνιστικές», συνέχισε και σημείωσε πως «τα τελευταία χρόνια κοιτάμε τις προβληματικές επιχειρήσεις και όχι τους νικητές αυτής της άνισης μάχης με την κρίσης που τα κατάφεραν, όμως χρειάζονται κεφάλαια. Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σόιμπλε: «Πολιτικά» δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα – Προς Απρίλιο πηγαίνει η συμφωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιστορικό χαμηλό στην ανεργία τον Ιανουάριο – Χάθηκαν σχεδόν 30.000 θέσεις εργασίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντάισελμπλουμ: Η Αθήνα χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό



    ΣΧΟΛΙΑ