• Business

    Alpha Finance: Στα 10,5 ευρώ η τιμή στόχος της μετοχής της Μυτιληναίος

    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Επικεφαλής Ομίλου Μυτιληναίου


    Μια ακόμα αναβάθμιση στην τιμή-στόχο της μετοχής της Μυτιληναίος δίνει αυτή τη φορά η Alpha Finance, λίγες μέρες μετά από την ανάλογη πρόβλεψη της Wood & Company. Σύμφωνα με την Alpha, η μετοχή της Μυτιληναίος παρουσιάζει περιθώριο ανόδου 58% από τα τρέχοντα επίπεδα, θέτοντας την τιμή στόχο στα 10,5 ευρώ.

    Παράλληλα, η Alpha Finance διατηρεί τη διατηρεί τη σύσταση “outperform” για τον τίτλο.

    Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο όμιλος οδεύει προς νέα χρονιά-ρεκόρ, καθώς οι τιμές του αλουμινίου εκτοξεύονται, οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς ενέργειας είναι υποσχόμενες ενώ η ΜΕΤΚΑ προβλέπεται να εμφανίσει αξιοπρεπή αποτελέσματα για μια ακόμη χρονιά.

    Υπενθυμίζεται πως ανάλογες ήταν οι προβλέψεις και της Wood & Company, σύμφωνα με την οποία τα καθαρά κέρδη αναμένεται να είναι αυξημένα παραπάνω από 30% για την χρονική περίοδο 2017 – 2018 , ιδιαίτερα λόγω την αύξησης της τιμής του αλουμινίου.

    Αναλυτικότερα στη νέα έκθεση, η Alpha Finance προβλέπει αύξηση των EBITDA στα 170 εκατ. ευρώ φέτος για την Αλουμίνιον και στα 200 εκατ. ευρώ ως το 2020.

    Όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η συγχώνευση με τη Μυτιληναίος θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ως το τρίτο τρίμηνο του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η νομική «dream team» του Ομίλου Μυτιληναίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε



    ΣΧΟΛΙΑ