• Business

    Box Now: Ταχεία επέκταση δικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο – Επενδυτική ώθηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης

    • Άννα Διανά
    Δημήτρης Ανδριώτης, Chief Executive Officer (CEO) at Box Now

    Δημήτρης Ανδριώτης, Chief Executive Officer (CEO) at Box Now


    Σε λειτουργική κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο του 2024 στοχεύει η Box Now,  έχοντας σε πλήρη εξέλιξη το επενδυτικό της πρόγραμμα για την εγκατάσταση έξυπνων θυρίδων (smart lockers)  σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του last mile delivery, θυγατρική του Emma Capital Group, του γνωστού Τσέχου επιχειρηματία Γίρι Σμετς, στην οποία έχει επενδύσει και το Olympia Group, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει εγκαταστήσει 75.000 θυρίδες σε 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα ενώ ήδη έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στην Κύπρο με θυρίδες σε 45 σημεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού.

    Στα 22 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριώτης μέχρι  στιγμής το ύψος της αρχικής επένδυσης στην ελληνική αγορά είναι 22 εκατ. ευρώ, με κάλυψη από τους δύο βασικούς μετόχους. Στο προαναφερόμενο ποσό συμπεριλαμβάνεται γραμμή χρηματοδότησης 6,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο με φορέα υλοποίησης τη Eurobank. Μάλιστα ο κ. Ανδριώτης χαρακτήρισε ως «ψήφο εμπιστοσύνης» για την εταιρεία την ένταξη του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

    Διακινεί περισσότερα από 3 εκατ. δέματα

    Η εταιρεία φέτος θα διακινήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δέματα γεγονός που την κατατάσσει στις έξι με επτά πρώτες εταιρείες στην αγορά των ταχυμεταφορών στα δύο χρόνια δραστηριοποίησής της. Όπως είπε ο κ. Ανδριώτης, από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον φετινό η ανάπτυξη στη μεταφορά δεμάτων ανήλθε στα επίπεδα του 920% ενώ ο μέσος όρος πληρότητας των θυρίδων ανέρχεται σε 25%.

    Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί 250 άτομα, ενώ πριν από μερικές ημέρες έγινε και η επέκταση στην Κύπρο όπου έως το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκατασταθεί συνολικά 120 Box Now smart lockers, σε σημεία εύκολα προσβάσιμα όπως σε καταστήματα Lidl ή σε πρατήρια ΕΚΟ.

    Επέκταση και στη νησιωτική Ελλάδα

    Στην Ελλάδα διαθέτει 2.000 σημεία, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 75.000 διαθέσιμες θυρίδες, όπου κάθε σημείο έχει 35-37 διαθέσιμες θυρίδες και καλύπτει το 87%-90% της Ελλάδας από πλευράς πληθυσμού. Στην Αττική βρίσκεται περίπου το 50% των διαθέσιμων θυρίδων. Στη νησιωτική Ελλάδα βρίσκεται στην Κρήτη και στα πλάνα είναι η επέκταση στην Κέρκυρα, η οποία χρονικά προσδιορίζεται στις αρχές του επόμενου έτους.

    Στην Αττική οι παραδόσεις πραγματοποιούνται 24 ώρες το 24ωρο. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα οι παραδόσεις γίνονται την επόμενη μέρα. Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική τα στελέχη της εταιρείας επεσήμαναν ότι είναι ανταγωνιστική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο ενώ δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης να προχωρήσει σε αναπροσαρμογές στο προσεχές μέλλον.

    Συνεργασίες με 1.650 e-shop

    Το δίκτυο της εταιρείας έως το τέλος της χρονιάς εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 78.000 θυρίδες σε 2.200 σημεία. Εντός του 2024, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, θα φτάσει στα  3.000 σημεία με 140.000 θυρίδες.

    Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 1.650 ελληνικά και διεθνή e-shops όπως το Inditex Group (Zara, Massimo Dutti κ.α.) το Cosmos Group, Public, Intersport και άλλα καταστήματα και όπως αναφέρθηκε κάθε μήνα προστίθενται 180 νέες συνεργασίες.

    «Εξυπνες θυρίδες» στο Μετρό

    Η Box Now έχει εγκαταστήσει θυρίδες και στο Μετρό σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ. Τα πρώτα lockers σε 21 σημεία σε διάφορους σταθμούς θα τεθούν σε λειτουργία στις επόμενες ημέρες.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ