ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εντός του Απριλίου αναμένεται πρόταση της Κομισιόν για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις Βρυξέλλες σε μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Aυτό που χρειάζεται η βιομηχανία είναι μία πραγματική προοπτική παραγωγής», σημείωσε ο Μπορέλ προσθέτοντας ότι η παραγωγή είναι πολύ μικρότερη από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια διότι, όπως είπε, «δεν υπήρχε ζήτηση και ζήτηση δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε πόλεμος».
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξήγησε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να παράγουν περισσότερο «για την Ουκρανία, αλλά και για τα ίδια. Διότι, εάν αδειάσουν τα αποθέματά τους, πρέπει να τα ξαναγεμίσουν».
«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Ουκρανία. Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε όπλα, δεν υπήρχε κριτική. Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε βλήματα για τα όπλα, τότε δημιουργήθηκε το ζήτημα», υπογράμμισε λέγοντας ότι, εφόσον τα κράτη-μέλη συμφώνησαν να στείλουν όπλα στην Ουκρανία, τότε έπρεπε να συμφωνήσουν να σταλούν και βλήματα.
«Μπορούμε να πούμε ότι στρατιωτικά η Ρωσία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της», επεσήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Επίσης ανέφερε ότι σύντομα αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα.
Τέλος σε σχέση με τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι το Πεκίνο θέλει να μειώσει τον κίνδυνο να συσχετιστεί με τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι (οι Κινέζοι) θέλουν να εμπλακούν στρατιωτικά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Guardian: Το παρακράτος της Μυκόνου κατά των προσπαθειών διατήρησης της αρχαίας κληρονομιάς
Γερμανία: «Ζήτημα επιβίωσης» λένε τα συνδικάτα ενόψει της αυριανής απεργίας στις μεταφορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελίνα Τραυλού (Πρόεδρος ΕΕΕ): «Ναυτιλία των Ελλήνων: δύναμη σταθερότητας απέναντι στις παγκόσμιες ρήξεις»
- Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για τις πυρηνικές συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν
- Νέες εξελίξεις στις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά: Θα γίνουν κανονικά στο Ομάν την Παρασκευή
- Reuters: Ο Τραμπ θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.