• Business

    BOAK: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης άνοιξε τον δρόμο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του τμήματος Χανιά-Ηράκλειο

    • NewsRoom
    Γιώργος Καραγιάννης

    Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης


    Ανοίγει ο δρόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μήκους 175 χλμ, μετά τη θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

    Μάλιστα για το ζήτημα αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία συμμετείχε  ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Νίκος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Συριγωνάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Ξυλούρης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, καθώς και ο κ. Γιάννης Καρνέσης, Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

    Μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Επισκέφθηκα σήμερα τη Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και για την Κρήτη, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

    Είμαστε εδώ, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης γνωμοδότησε θετικά και ανοίγει ο δρόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ, των 157 χλμ, από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εγώ όσο και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, κύριο Αρναουτάκη, για τις στοχευμένες παρατηρήσεις του, αλλά κυρίως για τη θετική γνωμοδότησή του.

    Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την Κρήτη, ένα σχέδιο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Βλέπετε την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο του Καστελίου, την αξιοποίηση του αεροδρομίου ‘Καζαντζάκης’, ενός έργου σημαντικού, την ενοποίηση όλου του ΒΟΑΚ, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα των φραγμάτων, ξεκινώντας από τον Μπραμιανό, το Πλατύ και τέλος τον Ταυρωνίτη, για τον οποίο θα έχουμε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Αυτό το σχέδιο το υπηρετούμε με συνέπεια, μεθοδική και συστηματική δουλειά. Και σ’ αυτό το σχέδιο επιδιώκουμε να έχουμε κοντά μας την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Διαβάστε επίσης

    Πάνος Λασκαρίδης: Ελλάδα και Κίνα θα πρέπει να επιλύσουν γραφειοκρατικά θέματα για να συνεχίσουν οι επενδύσεις

    ΕΕΑ – ICAP: Προβλέπουν μείωση τζίρου στην εστίαση για το 2021 κατά 76,2 εκατ. ευρώ

    Κριστίν Λαγκάρντ: Τι προτείνει για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και οι κυβερνοεπιθέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ