ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα ανοίγει τον δρόμο στον οίκο αξιολόγησης Fitch για να αναβαθμίσει και ορισμένα εγχώρια καλυμμένα ομόλογα σε βαθμίδα επενδυτική κατηγορία, αναφέρει ο αναλυτής της Commerzbank, Michael Weigerding, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η αναβάθμιση του ανώτατου ορίου στο BBB-, που είναι η χαμηλότερη βαθμίδα επενδυτικής κατηγορίας, μπορεί να οδηγήσει σε αναβάθμιση κάποιων καλυμμένων ομολόγων με επαρκή συμπληρωματική εξασφάλιση σε διαβάθμιση επενδυτικής κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, προσθέτει το διεθνές πρακτορείο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατά δύο βαθμίδες, σε ΒΒ-, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Fitch
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα νέα asset του Αλέξη Τσίπρα – Η «επτάδα» της ΕΛΑΣ για την οικονομία
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Mononews: Τι σηματοδοτεί η νέα επένδυση της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
- Μίδας του NBA o Αντετοκούνμπο! 58 εκατ. δολάρια τον χρόνο και βλέπει τα 275 εκατ.
- Οδυσσέας Αθανασίου: Μέρισμα το 2029 από τη Lamda Development
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.