• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Αποδόσεις… Παπαρίζου για τα ελληνικά ομόλογα

    • Bloomberg


    Υπάρχει κάτι από τoν «αέρα» του 2005 στην περιφέρεια της ευρωζώνης, σημειώνει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είχαν να πέσουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα από τότε που η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

    Την ίδια στιγμή, αναφέρει το Bloomberg, οι επενδυτές συρρέουν στο ιταλικό χρέος, παρά την ύφεση και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.

    Όπως εξηγεί το Bloomberg, ο Mario Draghi μπορεί να προειδοποιεί για σκοτεινά σύννεφα στον ορίζοντα, αλλά η απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενισχύει το ενδιαφέρον για τα πιο χρεωμένα κράτη, εν μέσω μιας απελπισμένης αναζήτησης για καλές αποδόσεις.

    «Οι σκεπτικιστές μπορεί να πουν ότι οι επενδυτές θα τρέξουν προς την έξοδο όταν σταματήσει η μουσική. Οι αισιόδοξοι μπορεί να παρατηρήσουν ότι οι πιθανότητες της Ελλάδας και της Ιταλίας να κερδίσουν τη Eurovision φέτος δεν είναι και τόσο κακές», σχολιάζει το Bloomberg.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Η μετοχή με τα κέρδη του αιώνα δεν είναι ούτε η Amazon ούτε η Apple

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Ζευγάρι ίδρυσε την πιο hot αλυσίδα εστιατορίων και έχουν πλέον περιουσία 13,6 δισ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΑΚΤΩΡ: Οδικό έργο προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία



    ΣΧΟΛΙΑ