• Business

    Blackstone: Έχασε το στοίχημα του 1 τρις δολαρίων

    • Bloomberg

    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone


    Εκτός στόχου βρέθηκε ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων, Blackstone, καθώς οι υποσχέσεις του CEO Steve Schwarzman, η εταιρεία να διαχειρίζεται μέχρι το τέλος του 2022, 1 τρις δολάρια σε assets δεν κατάφερε να εκπληρωθεί. Ο στόχος είχε αρχικά τεθεί για το 2026, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να τον θέσει νωρίτερα εν μέσω μιας έκρηξης της αγοράς τα προηγούμενα χρόνια.

    Στα  975 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους ήταν τα assets που διαχειριζόταν η Blackstone, από 951 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

    Τώρα ο κολοσσός των ιδιωτικών μετοχών αισθάνεται το βάρος των υψηλότερων επιτοκίων και έχει να αντιμετωπίσει την  επιφυλακτικότητας των επενδυτών καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει μετρητά για νέα στοιχήματα. Ο Πρόεδρος Jon Gray δήλωσε ότι δεν απογοητεύτηκε για την απώλεια του στόχου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι επενδυτές θα εμπιστευτούν περισσότερα χρήματα εάν η εταιρεία ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

    «Είμαι συγκεντρωμένος στις επιστροφές», είπε ο Gray σε μια συνέντευξη. «Οι εισροές θα φέρουν την απόδοση».

    Βουτιά 41% στα διανεμητέα κέρδη

    Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον είχε ως αποτέλεσμα τα διανεμητέα κέρδη να γκρεμιστούν κατά 41% στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ανήλθε σε 1,07 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 94 σεντς. Η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα 91 σεντς ανά μετοχή, λιγότερο από την πρόβλεψη του Bloomberg για 1,02 δολάρια.

    Η Blackstone, ένας μεγάλος επενδυτής σε πολλούς κλάδους, από καταναλωτικά brands έως φοιτητικές εστίες και διαμερίσματα,  είναι η πρώτη από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών που ανέφεραν αποτελέσματα για την περίοδο.

    Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη αναπτύχθηκε γρήγορα σε μια εποχή χαμηλών επιτοκίων, είδε όμως την ανάπτυξή της να επιβραδύνεται ραγδαία, όταν ο πληθωρισμός και τα αυξημένα επιτόκια περιόρισαν τις επενδυτικές επιλογές.

    Η Blackstone κατέγραψε καθαρές εισροές 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 147 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Diageo: Πτώσης της μετοχής προκάλεσε η επιβράδυνση των πωλήσεων στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ