• Business

    Blackstone: Στο δυναμικό της o πρώην CEO της Morgan Stanley Τόμας Νάιντς

    • NewsRoom
    Τόμας Νάιντς

    Τόμας Νάιντς (Πηγή: Bloomberg)


    Ένα έμπειρο και πολύτιμο στέλεχος αποκτά η Blackstone, καθώς  επέλεξε τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και πρώην CEO της Morgan Stanley, Τόμας Ρ. Νάιντς, για τη θέση του αντιπροέδρου στρατηγικής και πελατειακών σχέσεων, την ώρα που η εταιρεία εξελίσσεται σε μια δύναμη 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2023 ο Νάιντς ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, ενώ από το 2013 έως το 2021, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Morgan Stanley.

    Είχε προηγουμένως διοριστεί αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα διαχείρισης και πόρων από το 2011 έως το 2013 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, ενώ έχει εμπειρία σε διάφορους οικονομικούς και κυβερνητικούς ρόλους.

    Η Blackstone, εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία ιδρύθηκε από τον CEO, Στίβεν Σβάρτσμαν, έχει εξελιχθεί σε έναν κολοσσό εναλλακτικών επενδύσεων.

    Την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε ότι αυξήθηκαν αιφνιδίως κατά 4% τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο του 2023, με τον πρόεδρο Τζον Γκρέι να “βλέπει” ένα σημείο καμπής για τα Private Equities, μετά από ένα από τα χειρότερα χρόνια του κλάδου.

    Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ανέφερε διανεμόμενα κέρδη 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 1,11 δολαρίων ΗΠΑ ανά μετοχή στο δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών για 96 σεντς.

    Σημειώνεται ότι οι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, επηρεάστηκαν αρνητικά, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve αύξησαν το κόστος δανεισμού και “πάγωσαν” συμφωνίες, μετά από μια εποχή “εύκολου χρήματος” και φθηνής χρηματοδότησης.

    Οι εξαγορές εταιρειών το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο σηματοδοτούν την ετοιμότητα των εταιρειών να ενεργοποιηθούν ξανά, αλλά επισημαίνουν και τις αυξανόμενες πιέσεις από τους επενδυτές για επιστροφή μετρητών.

    Από πλευράς της η Blackstone σχεδιάζει να διευρύνει τις συναλλαγές της προτού μια ανάκαμψη στις αγορές αυξήσει τις τιμές, όπως δήλωσε στους Financial Times ο Γκρέι.

    Διαβάστε επίσης: 

    Blackstone: Αύξηση 4% στα κέρδη το δ’ τρίμηνο του 2023 – Συνεχίζεται το μπαράζ επενδύσεων

    Amazon: Εγκαταλείπει το deal εξαγοράς ύψους 1,4 δισ. δολαρίων της Roomba iRobot – To μπλόκο της ΕΕ

    Bayer: Αντιμέτωπη με νέο πρόστιμο «μαμούθ» $2,25 δισ. – Βουτιά 6% για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ