• Business

    Amazon: Εγκαταλείπει το deal εξαγοράς ύψους 1,4 δισ. δολαρίων της Roomba iRobot – To μπλόκο της ΕΕ

    • NewsRoom
    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon

    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon


    Υπέκυψε στις έντονες πιέσεις της ΕΕ η Amazon και εγκατέλειψε το μέγα deal ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Roomba iRobots.

    H ΕΕ υποστήριζε ότι αυτό το deal θα πλήξει τον ανταγωνισμό, καθώς η επιρροή του τεχνολογικού κολοσσού θα επεκταθεί στο λιανικό εμπόριο και το cloud computing.

    Η Amazon είχε έρθει σε σύγκρουση με την ΕΕ, η οποία απειλούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία, όμως με την απόσυρση της προσφοράς της απαλλάσσεται από το να «φορτωθεί» τις ζημιές των τελευταίων ετών της iRobot.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Colin Angle παραιτήθηκε καθώς η εταιρεία ξεκινάει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει σε περικοπές περίπου 350 θέσεων εργασίας, δηλαδή του 31% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

    Η κίνηση της Amazon, η οποία καλείται να υποβάλλει πέναλτι τερματισμού ύψους 94 εκατ. δολαρίων στην iRobot, είναι η δεύτερη μετά την απόφαση της Adobe να εγκαταλείψει την προγραμματισμένη εξαγορά της νεοσύστατης εταιρείας Figma Inc. ύψους 20 δισ. δολαρίων, αφού ήρθε σε σύγκρουση με τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπαράζ απολύσεων σε εταιρείες παρά το ράλι των μετοχών τους

    Amazon: Πρόστιμο €32 εκατ. για «ασφυκτική» παρακολούθηση των εργαζομένων στη Γαλλία

    Amazon: Επένδυση-μαμούθ $15 δισ. από την AWS στην Ιαπωνία



    ΣΧΟΛΙΑ