• Business

    BlackRock: Κατά 30% μειώθηκαν οι αποδοχές του Λάρι Φινκ το 2022, στα 25,2 εκατ. δολάρια

    • NewsRoom
    Larry Fink, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blackrock

    Larry Fink, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blackrock


    Η BlackRock Inc. μείωσε τη συνολική αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Λάρι Φινκ, στα 25,2 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Μια μείωση κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την κατάθεσή της στις ρυθμιστικές αρχές.

    Ο 70χρονος Φινκ έλαβε βασικό μισθό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κίνητρα παραγωγικότητας σε μετρητά ύψους 7,25 εκατομμυρίων δολαρίων, μακροπρόθεσμα μπόνους παραγωγικότητας ύψους 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων και αναβαλλόμενα ίδια κεφάλαια ύψους 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η BlackRock.

    «Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις του 2022, η διοίκηση αποφάσισε να μειώσει τον αντίκτυπο της μείωσης της κερδοφορίας της εταιρείας στον ευρύτερο πληθυσμό των εργαζομένων της BlackRock, επικεντρώνοντας τις καθοδικές προσαρμογές στα συνολικά μπόνους αποδοτικότητας προς τα ανώτερα στελέχη», ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεσή της.

    Η καταστροφή της αμερικανικής αγοράς και οι φόβοι για ύφεση εν μέσω της αύξησης των επιτοκίων πέρυσι επηρέασαν τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Το συνολικό ενεργητικό της BlackRock υπό διαχείριση μειώθηκε κατά 14% στα 8,6 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου από ρεκόρ του 2021, όταν και είχε ξεπεράσει τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Ωστόσο, η BlackRock συνέχισε να προσελκύει νέα κεφάλαια κατά τη διάρκεια του 2022, με τις καθαρές εισροές να ξεπερνούν συνολικά τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι πελάτες πρόσθεσαν καθαρά 110 δισεκατομμύρια δολάρια στα προϊόντα της BlackRock, συμπεριλαμβανομένων των ETF ομολόγων και των στρατηγικών διαχείρισης μετρητών, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή. Το ενεργητικό της υπό διαχείριση αυξήθηκε στα 9,09 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της περιόδου, μετά από εβδομάδες αστάθειας της αγοράς στον απόηχο της κατάρρευσης τριών αμερικανικών τραπεζών.

    Πέντε στελέχη στην κορυφή της BlackRock πέρυσι είδαν όλοι τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά τουλάχιστον 27%, σύμφωνα με την κατάθεση. Ο Larry Fink, CEO στα 25,2  εκατ, δολάρια (-30)%, ο πρόεδρος Rob Kapito, στα 18,95 εκατ. δολάρια (-34%), ο Rob Goldstein, COO  στα 9,8  εκατ. δολάρια (-27%), ο Rich Kushel,  Head of Portfolio Management, στα 7,65 εκατ. δολάρα  (-35%) και ο Gary Shedlin, πρώην CFO, στα 6,9 εκατ. δολάρια (-29%).

    Διαβάστε επίσης

    Rovio: Η Sega συζητά την πιθανή εξαγορά της δημιουργού του Angry Birds

    G7: Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα η συμφωνία για την επιτάχυνση της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ