• Business

    BlackRock: Επενδύει $400 εκατ. σε «πράσινη» startup στο Ντουμπάι

    • NewsRoom
    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock


    Η BlackRock συμφώνησε να επενδύσει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα Positive Zero με έδρα το Ντουμπάι, μέσω ενός διαφοροποιημένου ταμείου υποδομών.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση θα βοηθήσει την Positive Zero στο να επιτύχει τον στόχο της, ο οποίος είναι η ενίσχυση των έργων ενεργειακής μετάβασης στις χώρες του Κόλπου.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε από την Creek Capital που εστιάζει στις πράσινες επενδύσεις στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ συνέπεσε με τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, με τη συγχώνευση της εταιρείας ηλιακής ενέργειας SirajPower, της εταιρείας υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης Taka Solutions και της επιχείρησης μπαταριών HYPR Energy.

    Τριπλασιασμός έως το 2030

    Η Creek Capital συνιδρύθηκε από τον Mohammed Abdulghaffar Hussain, πρόεδρό της, και τον David Auriau, διευθύνοντα σύμβουλό της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Ο Hussain είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος του οικογενειακού ομίλου Green Coast Enterprises με έδρα το Ντουμπάι.

    Ο Auriau βρισκόταν προηγουμένως στην Alstom Power και στη συμβουλευτική εταιρεία Oliver Wyman.

    Σύμφωνα με τον Ed Winter, τον επικεφαλής της BlackRock σε Ασία – Ειρηνικό και Μέση Ανατολή, η Positive Zero βρίσκεται σε καλή θέση για να ικανοποιήσει όλους τους φιλόδοξους στόχους που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη και την ομαλή ενεργειακή μετάβαση που τέθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες του Κόλπου.

    Η επένδυση θα τριπλασιάσει τη χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030, ικανοποιώντας έναν από τους στόχους της συνόδου κορυφής COP28, που φιλοξενήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τον Hussain.

    O Stephen Allan επικεφαλής private credit στην Αυστραλασία

    Την ίδια στιγμή, η BlackRock ανακοινώνει τον Stephen Allan στη θέση του επικεφαλής private credit στην Αυστραλασία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Allan, ο οποίος έχει σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας στην προέλευση και την προμήθεια πιστωτικών συμφωνιών, εντάσσεται στην BlackRock από τη Nomura.

    Με έδρα το Σίδνεϊ, ο Allan θα αναλάβει την ευθύνη για την προέλευση και προμήθεια ιδιωτικών πιστωτικών επενδύσεων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, σημειώνει η BlackRock.

    «Οι θεσμικοί επενδυτές και τα συστήματα αποταμίευσης συνταξιοδότησης-τα λεγόμενα “superannuation” στην Αυστραλία-αναζητούν τρόπους για να προσθέσουν μεγαλύτερη διαφοροποίηση στα χαρτοφυλάκιά τους, σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων και πληθωρισμού», δηλώνει ο Andrew Landman, επικεφαλής της BlackRock της Αυστραλασίας.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Southwest Airlines: Πρόστιμο $140 εκατ. για την κατάρρευση του δικτύου της

    Vodafone: Νέα πρόταση συγχώνευσης από την Iliad του δισεκατομμυριούχου Ξαβιέ Νιελ



    ΣΧΟΛΙΑ