• Business

    Bill Gates: Ο Elon Musk μπορεί να κάνει το Twitter χειρότερο

    • NewsRoom
    Bill Gates, Elon Musk

    Bill Gates, Elon Musk


    Ο Bill Gates προειδοποίησε ότι ο Elon Musk θα μπορούσε να κάνει το Twitter «χειρότερο», σχολιάζοντας την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον CEO της Tesla έναντι 44 δισ. δολαρίων.

    Μιλώντας στο CEO Summit της Wall Street Journal την Τετάρτη, ο Gates είπε ότι δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο ο Musk θα αλλάξει το Twitter εάν κι εφόσον αναλάβει την κυριότητα του, ενώ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τη διάδοση παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες social media.

    Ο συνιδρυτής της Microsoft παραδέχτηκε ότι το ιστορικό του Musk σε άλλες εταιρείες είναι εντυπωσιακό, χαρακτηρίζοντας το χρόνο του στο τιμόνι της Tesla και της SpaceX ως «εκρηκτικό». Ο Gates είπε ότι πίστευε πως ο Musk είχε κάνει καλή δουλειά συγκεντρώνοντας μια μεγάλη ομάδα μηχανικών σε αυτές τις εταιρείες.

    «Κάπως αμφιβάλλω ότι θα συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αλλά θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να μην υποτιμάμε ποτέ τον Elon», δήλωσε.

    Τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου ακολουθούν τις κατηγορίες του Musk εναντίον του για σορτάρισμα στις μετοχές της Tesla τον περασμένο μήνα, αναφέρει το CNBC.

    Ο Gates, ο οποίος έχει χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου από τον Musk τα τελευταία χρόνια, συνέχισε αμφισβητώντας ποιος είναι ο στόχος του Musk για το Twitter και εάν η προσπάθειά του να προωθήσει την ελευθερία του λόγου είναι λογική.

    «Πώς νιώθει για κάτι που λέγεται (στο Twitter) ότι τα εμβόλια σκοτώνουν ανθρώπους ή ότι ο Bill Gates παρακολουθεί τους ανθρώπους;» αναρωτήθηκε.

    «Ποιοι είναι οι στόχοι του για αυτό που καταλήγει να γίνεται; Ταιριάζει αυτό με την ιδέα για λιγότερες ακραία ψευδείς και περίεργες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες διαδίδονται τόσο γρήγορα; Συμμερίζεται αυτόν τον στόχο ή όχι;» επισήμανε ο Gates.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Musk υπαινίχθηκε πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει το Twitter πέρα από την προώθηση της ελευθερίας του λόγου.

    Αργά την Τρίτη, για παράδειγμα, πρότεινε ότι μπορεί να αρχίσει να χρεώνει στις εταιρείες μια «ελαφριά» συνδρομή για τη χρήση της πλατφόρμας.

    Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

    Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια εξαπλώθηκε αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με κάποιους να υποστηρίζουν λανθασμένα ότι ο Gates χρησιμοποιούσε με κάποιον τρόπο εμβόλια για να εμφυτεύσει τσιπ 5G σε ανθρώπους ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία τους.

    «Αυτό είναι τόσο ακραίο και σχεδόν τόσο παράξενο», είπε ο Gates. «Τώρα που επέστρεψα στον φυσικό κόσμο… άνθρωποι έρχονται και φωνάζουν και διαμαρτύρονται».

    Προσέθεσε ότι είναι «επικίνδυνο» όταν οι άνθρωποι «εξωθούνται» μακριά από το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και πιστεύει ότι όσοι ελέγχουν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να παίξουν ρόλο όταν πρόκειται να διασφαλίσουν ότι η αλήθεια διαδίδεται αποτελεσματικά.

    «Όταν δεν μιλούν έμπιστοι ηγέτες για τα εμβόλια, είναι πολύ δύσκολο για μια πλατφόρμα να λειτουργήσει ενάντια σε αυτό», παραδέχτηκε. «Έτσι νομίζω ότι έχουμε ένα πρόβλημα ηγεσίας και ένα πρόβλημα πλατφόρμας».

    «Ο τρόπος να κάνεις αυτές τις πλατφόρμες να διαδίδουν την αλήθεια και όχι τρελά πράγματα, χρειάζεται μία πραγματική εφεύρεση», είπε ο Gates.

    «Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όταν πρόκειται για τη νομιμότητα των εκλογών ή τις ιατρικές καινοτομίες… κάθε είδους συλλογική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

    Το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μπορούν να κυκλοφορούν γρήγορα και δωρεάν θα έπρεπε να είναι ευλογία για την ανθρωπότητα, επεσήμανε ο Gates, προτού συνεχίσει να αποκαλεί την ιστορία με την υδροξυχλωροκίνη «τρελή».

    «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό», είπε. «Δεν νομίζω ότι η ψηφιακή τεχνολογία ευθύνεται για αυτή την εμμονή με φάρμακα που δεν λειτουργούν».

    Ο Gates δήλωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης 3.000 ατόμων για να βοηθήσει στη διάδοση έγκυρων πληροφοριών για τα εμβόλια στο μέλλον. Τόνισε ότι «καλά μηνύματα» πρέπει να μεταφερθούν από άτομα εμπιστοσύνης προς την κοινότητα, όπως πολιτικοί και εθνικοί ηγέτες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Προτείνει συνδρομή στο Twitter για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ