• Business

    Elon Musk: Προτείνει συνδρομή στο Twitter για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Το Twitter θα παραμένει δωρεάν για τους “απλούς χρήστες”, αλλά οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες ενδέχεται να επιβαρυνθούν με “μικρό κόστος” συνδρομής για να παραμείνουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο επίδοξος ιδιοκτήτης της Elon Musk, με ένα tweet.

    Ο Musk, η προσφορά του οποίου να αγοράσει την Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων και να την κάνει ιδιωτική εταιρεία έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, έθεσε στους τραπεζίτες την ιδέα νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την υπηρεσία κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο αναζήτησης χρηματοδότησης. Το κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή εξασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από διαφημίσεις.

     

    Η εταιρεία προσπάθησε πρόσφατα να επεκταθεί σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών, αν και αυτή η επιχειρηματική κίνηση έχει προς το παρόν μικρές πιθανότητες να υλοποιηθεί.

    Τα στελέχη του Twitter είχαν συζητήσει διάφορα συνδρομητικά προϊόντα για χρόνια πριν η εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι εισάγει την υπηρεσία μηνιαίας συνδρομής 2,99 δολαρίων, που ονομάζεται Twitter Blue.

    Ωστόσο, το Twitter Blue στοχεύει στους πιο πιστούς χρήστες της υπηρεσίας και όχι στους επιχειρηματικούς ή κυβερνητικούς λογαριασμούς, αν και ορισμένες πτυχές της υπηρεσίας Twitter Blue — όπως η δυνατότητα δημοσίευσης βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας — μπορεί να απευθύνονται κυρίως σε εμπορικούς λογαριασμούς.

    Το Twitter πουλά ήδη άλλα προϊόντα που στοχεύουν σε εμπορικούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο API του Twitter για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για το μάρκετινγκ ή την ανάλυση επωνυμίας.

    Ο Musk είπε στους πιθανούς επενδυτές ότι θα μπορούσε να επιστρέψει την Twitter στις δημόσιες αγορές μόλις τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Επιδιώκει να δεσμεύσει όσο το δυνατόν μικρότερο μέρος της περιουσίας του στη συμφωνία εξαγοράς της Twitter 

    Twitter: Πολύ πρόωρο να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει μαζική έξοδος προσωπικού



    ΣΧΟΛΙΑ