• Business

    Big Deal: Συμφωνία Τσάκου με Statoil φέρνει κέρδη 20 εκατ. δολ. στην ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)


    Την ανανέωση της συνεργασίας της με το νορβηγικό όμιλο ενέργειας Statoil εξασφάλισε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τα ετήσια κέρδη της κατά 20 εκατ. δολάρια.

    Συγκεκριμένα, η Statoil ανανέωσε τις συμβάσεις ναύλωσης τεσσάρων δεξαμενόπλοιων panamax της ναυτιλιακής, για μέση χρονική διάρκεια 2,7 χρόνια.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΝ, Νίκος Τσάκος, που είχε προϊδεάσει τους επενδυτές για μία μεγάλη συμφωνία πριν λίγο καιρό, όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2015, επισήμανε ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρία του να διατηρήσει απρόσκοπτη το ρεκόρ μερισμάτων που έχει σημειώσει.

    O Nϊκος Τάκος με τη σύζυγο του Σήλια Κριθαριώτη
    O Nϊκος Τάκος με τη σύζυγο του Σήλια Κριθαριώτη

    “Η διεύρυνση αυτών των συμβολαίων κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθούμε στην ΤΕΝ για την αύξηση της μακροχρόνιας απασχόλησης των πλοίων μας, την ώρα που οι τιμές της χρονοναύλωσης αρχίζουν να αντανακλούν την δύναμη της spot αγοράς”, τόνισε ο εφοπλιστής.

    Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή, οι ανανεωμένες συμβάσεις με τη Statoil έχουν αξία 65 εκατ. δολαρίων σε επιπλέον έσοδα και ανέβασαν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεων της στα 1,5 δισ. δολάρια.

    Αναλυτές εκτιμούν ότι τα συμβόλαια θα εξασφαλίσουν και τα δύο νεότευκτα VLCC της εταιρίας.

    Η Tsakos Energy Navigation ανακοίνωσε κέρδη 158,2 εκατ. ευρώ για το 2015, τα καλύτερα αποτελέσματα της δεκαετίας.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτυχημένη κίνηση από τον εφοπλιστή Π. Παππά

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.
    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.



    ΣΧΟΛΙΑ