• Business

    Γ. Χατζηπατέρας: Στροφή στο LPG για καύσιμο του στόλου του

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Dorian LPG, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, δήλωσε πως σκοπεύει να δοκιμάσει τη χρήση υγροποιημένου αερίου (LPG) ως καύσιμο για το στόλο των VLGCs του.

    Η ναυτιλιακή με έδρα το Stamford δήλωσε ότι έχει σε επαφή με το με το Αμερικανικό Γραφείο Ναυτιλίας (ABS) ώστε να αξιολογήσει το κόστος και τα οφέλη της χρήση του υγραερίου.

    Ο στόχος της εταιρείας είναι να ανταποκριθεί στα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων. Όπως αυτά έχουν εκδοθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) για τη μείωση των εκπομπών θείου.

    Dorian LPG Γιάννης Χατζηπατέρας
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου τύπου eco-VLGC “Challenger” της Dorian LPG είναι χωρητικότητας 84.000-cbm και κατασκευής του έτους 2015

    Η ναυτιλιακή που διαχειρίζεται ο κ. Χατζηπατέρας,  ανέφερε ότι η χρήση δεξαμενών υγραερίου «θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ πιο ελκυστική και οικονομικά αποδοτικότερη εναλλακτική λύση».

    Υπενθυμίζεται πως τα νέα επίπεδα εκπομπής του θείου, όπως έχουν διαμορφωθεί από τον IMO, θα τεθούν σε ισχύ το 2020.

    Η χρήση του πετρελαίου ντίζελ -με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο- αλλά και του LPG είναι μέχρι στιγμής οι δύο αποδοτικότεροι τρόποι ώστε να αποφεύγεται η υπέρβαση του ανώτατου ορίου.

    Η Dorian υποστηρίζει πως υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη χρήση του υγροποιημένου αερίου. Ειδικότερα αναφέρει πως υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 τερματικοί σταθμοί εισαγωγής LPG αλλά και δευτερεύοντα τερματικά σε όλο τον κόσμο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία προμήθειας υγροποιημένου αερίου.

    Η ABS θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά της, τους επόμενους μήνες. Με την ναυτιλιακή να δηλώνει πως τα νέα VLGCs της έχουν τη δυνατότητα χρήσης του LPG ως κύριου καυσίμου.

    Η μελέτη της ναυτιλιακής και του ABS θα ενταχθεί στις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από τις Statoil και Astomos σχετικά με τις δεξαμενές υγραερίου. Οι δοκιμές αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλη η αλήθεια: Τι έγινε με το πλοίο της Danaos στο Περού και την κοκαΐνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Προχωράει σε απίστευτο reverse split των μετοχών της Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα σε πλοίο των αδελφών Γουλανδρή



    ΣΧΟΛΙΑ