• Business

    B&F: Το νέο ομολογιακό δάνειο και τα σχέδια επέκτασης BSB και Lynne στη Μέση Ανατολή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σοφία Μπιθαρά, Εκτελεστικό Μέλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της B&F Ενδυμάτων

    Σοφία Μπιθαρά, Εκτελεστικό Μέλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της B&F Ενδυμάτων


    Σε σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα για την κάλυψη ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ προχώρησε η B&F ABEE Ενδυμάτων.

    Η μη εισηγμένη εταιρεία με το 80% να κατέχεται από το ζεύγος Βασίλη και Σοφίας Μπιθαρά και το υπόλοιπο ποσοστό κατανεμημένο ισομερώς στα δύο παιδιά τους, Γιώργο και Δήμητρα-Αγάπη,  με το νέο ομολογιακό δάνειο θα αποπληρώσει μέρος του υφιστάμενου εταιρικού ομολογιακού δανείου του 2018, το οποίο λήγει στις 26 Ιουνίου.

    Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία δεν χρειάζεται να εκταμιεύσει από τα ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη του ομολογιακού δανείου έχοντας έτσι έναν αέρα προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου καταστημάτων που διαθέτει υπό το σήμα BSB και Lynne στην εγχώρια αγορά αλλά και να διευρύνει την παρουσία της σε νέες διεθνείς αγορές.

    BSB και Lynne σε 196 φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα

    Οι κυριότεροι τομείς δραστηριότητας αφορούν στον πρωτότυπο σχεδιασμό και βιομηχανική παραγωγή μέσω τρίτων και την εμπορία ειδών γυναικείας ένδυσης και υπόδησης με τα εμπορικά σήματα «BSB» και «Lynne», που πωλούνται σε 196 φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ η επέκταση του δικτύου στην εγχώρια αγορά με έναρξη νέων καταστημάτων σε καίρια εμπορικά σημεία αποτελεί προτεραιότητα. Στα σχέδια της διοίκησης είναι παράλληλα η ανάπτυξή της και στην εγχώρια αγορά και  μέσω της επέκτασης του δικτύου σε περιοχές όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε παρουσία των σημάτων της, ενώ έμφαση, δίνεται και στην ανάπτυξη του δικτύου χονδρικής, η οποία ενισχύεται με νέες συνεργασίες.

    Ενίσχυση εξωστρέφειας με έμφαση στις μεγάλες διεθνείς αγορές

    Οι βασικοί στόχοι εκτός από τη διατήρηση της ισχυρής παρουσίας στην ελληνική αγορά είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας με είσοδο σε νέες αγορές και ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς σε χώρες όπου ήδη δραστηριοποιείται, όπως η  Ρουμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία.

    Στην κατεύθυνση αυτή έχει επεκταθεί με πωλήσεις, σε συνεργασία με αποκλειστικό αντιπρόσωπο, στην ιταλική, στην ισπανική, στη γαλλική, στη γερμανική, στην αυστριακή αγορά, καθώς και στην αγορά των χωρών της Benelux, αγορές ιδιαίτερα απαιτητικές λόγω της έμφασης που οι εν λόγω χώρες αποδίδουν στο ρούχο και στο υψηλό design.

    Στο στόχαστρο χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση

    Εκτός των άλλων, στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνονται αγορές όπως αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Ασίας, χώρες που δεν έχουν πληγεί από την κρίση τόσο όσο την Ευρώπη. Η ενίσχυση της παρουσίας της θα γίνει με τη μέθοδο του franchising. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διατηρεί επίσης καταστήματα σε Αλβανία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Κύπρο και Αρμενία.

    H B&F, στο πρώτο τρίμηνο του έτους «έτρεξε»  με ρυθμούς ανάπτυξης 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ωστόσο λόγο της αβεβαιότητας δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για την πορεία της τρέχουσας χρήσης.

    Διψήφια ανάπτυξη

    Το 2022 έκλεισε για τον όμιλο με πωλήσεις 93,32 εκατ. ευρώ έναντι 77,96 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση 19,7%. Tο μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο(62,5%) και κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2021 (61,8%).

    Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν στη χρήση 2022 σε 24,76 εκατ. ευρώ από 24,54 εκατ. ευρώ το 2021 σημειώνοντας αύξηση κατά 1% περίπου. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 4,8% στα 9,74 εκατ. ευρώ από 10,23 εκατ. ευρώ το 2021. Η μικρή μείωση οφείλεται, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση στο γεγονός ότι ο Όμιλος εντός της χρήσης 2021, είχε έκτακτα αποτελέσματα όπως αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία και μείωση των ενοικίων λόγω Covid, τα οποία ωφέλησαν τα αποτελέσματα του 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου μειώθηκαν κατά 3,75% και διαμορφώθηκαν σε 7,83 εκατ. ευρώ έναντι 8,14 εκατ. ευρώ το 2021.

    Στις θυγατρικές του ομίλου που ελέγχονται άμεσα από τη μητρική είναι η BSB FASHION S.A.,  ρουμάνικη Α.Ε, η θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία «BITHAGIO LIMITED», είναι Κυπριακή Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με κύρια  δραστηριότητα τη συμμετοχή και επένδυση στο κεφάλαιο άλλων ιδιωτικών εταιρειών, «B&B BUILDINGS, που δραστηριοποιείται στο real estate. Στον ενεργειακό τομέα θυγατρικές έχει την CANALIS Ενεργειακή Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, την ARETOUSA energy, την KREMB και την VENTUS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

    Διαβάστε επίσης

    B&F Ενδυμάτων: Σύμβαση ομολογιακού 20 εκατ.

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ