• Business

    Bernard Arnault: Στην τρίτη θέση των πλουσιότερων του κόσμου ο Mr Louis Vuitton – Τον πέρασε ο Jeff Bezos

    • Bloomberg
    Bernard Arnault, ιδρυτής ομίλου LVMH

    Bernard Arnault, ιδρυτής ομίλου LVMH


    Ο Bernard Arnault υποχώρησε στην τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς το selloff στις μετοχές του κλάδου ειδών πολυτελείας οδήγησε την αξία της περιουσίας του σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της περιουσίας του Jeff Bezos της Amazon.com.

    Ο Arnault είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος κατέχει ισχυρά εμπορικά σήματα όπως η Louis Vuitton και η Moet & Chandon.

    Η περιουσία του μειώθηκε κατά 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη Τετάρτη, όταν η εταιρεία του ανακοίνωσε πιο ήπια αύξηση πωλήσεων.

    Aνέρχεται πλέον στα 155,1 δισ. δολάρια, έναντι 156,3 δισ. δολαρίων του Jeff Bezos, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Arnault Surpassed by Bezos | Luxury billionaire is now the world's third-richest person
    Ο δισεκατομμυριούχος του κλάδου ειδών πολυτελείας είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    Ο Arnault αναδείχθηκε στον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη στα τέλη του 2022, ξεπερνώντας τον Elon Musk της Tesla, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας άρχισαν να υποχωρούν ενόψει του υψηλού πληθωρισμού.

    Υποχώρησε και πάλι κάτω από τον Musk τον Μάιο, αλλά είχε να βρεθεί σε χαμηλότερη θέση από την δεύτερη από τον Οκτώβριο του 2022.

    Το πλήγμα στην περιουσία του Arnault αποτυπώνει τις υποτονικές πωλήσεις των ειδών πολυτελείας φέτος, εν μέσω της μείωσης της ζήτησης από τους ταλαιπωρημένους, από τον πληθωρισμό, καταναλωτές των ΗΠΑ και της δύσκολης οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα.

    Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν περίπου 10% στο Παρίσι τις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση κερδών της, πριν ανακάμψουν την Δευτέρα, ενώ υποχωρούν κατά 1,9% από τις αρχές του έτους.

    Αντίθετα, ο Bezos και ο Musk, έχουν επωφεληθεί από την ανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας.

    Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Tesla είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 96,8 δισ. δολάρια φέτος, καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας του έχουν καταγράψει κέρδη 106%.

    Η περιουσία του Bezos αυξήθηκε κατά 49,3 δισ. δολάρια, λόγω της ανόδου της μετοχή της Amazon κατά 58%.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλιάζει ο κλάδος πολυτελείας στην Ευρώπη- Στα 245 δισ. δολάρια το sell off

    Μπερνάρ Αρνό: Ο βασιλιάς της πολυτέλειας χάνει τον θρόνο του; – mononewsTV

    Birkenstock: H Wall Street γύρισε την πλάτη στα «χρυσά σανδάλια»



    ΣΧΟΛΙΑ