• Business

    ΑΒΑΞ: Τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος ΑΒΑΞ

    Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος ΑΒΑΞ


    Μετοχικές αλλαγές σημειώθηκαν στην ΑΒΑΞ, έπειτα από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Ενισχύθηκε σημαντικά το ποσοστό της οικογένειας του Χρήστου Ιωάννου (πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου) που έφθασε σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στο 20% (προηγουμένως η συμμετοχή της ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της μέσω της J&P Overseas).

    Σε περίπου 20% διαμορφώθηκε και το ποσοστό της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μιτζάλη (διευθύνων σύμβουλος) και σε περίπου 9,2% του Κωνσταντίνου Κουβαρά (αναπληρωτής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος).

    Το ποσοστό της υπό εκκαθάριση J&P Overseas Ltd (η εταιρεία των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη με δραστηριότητα στο εξωτερικό) στην ΑΒΑΞ μειώνεται σε 24% από 45%, καθώς η προαναφερόμενη εταιρεία δεν συμμετείχε στην αύξηση. Το επόμενο διάστημα το 24% θα τεθεί από τους εκκαθαριστές της J&P Overseas προς πώληση με συνέπεια να αλλάξει ξανά η μετοχική σύνθεση της ΑΒΑΞ.

    Βάση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης η ΑΒΑΞ θα χρησιμοποιήσει τα 20 εκατ. Ευρώ ως εξής: Ποσό 4,725 εκατ. ευρώ των καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια, 5 εκατ. για τη μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, 3,43 εκατ. για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας, 3,49 εκατ. για τη βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, 3 εκατ. για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Ηλείας. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος παραπάνω κεφαλαίων διατέθηκε αρκετό χρονικό διάστημα πριν την τυπική ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.



    ΣΧΟΛΙΑ