• Business

    ΑΒΑΞ: Καμιά επικοινωνία για πιθανές συνεργασίες στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

    Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος ΑΒΑΞ

    Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος ΑΒΑΞ


    «Η ΑΒΑΞ δεν έχει εκκινήσει καμία επικοινωνία αναφορικά με πιθανές συνεργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, με οποιαδήποτε εταιρεία» υπογραμμίζει η κατασκευαστική με αφορμή πληροφορίες που την φέρουν να συνομιλεί σχετικά με άλλες εταιρείες.

    Όπως αναφέρει «είναι απολύτως έτοιμη να προγραμματίσει και να φέρει εις πέρας το έργο, βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις», ενώ προσθέτει: «Η εταιρεία αναγνωρίζει πως πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα και την κοινωνία. Με αυτό ως γνώμονα και στο πλαίσιο του πνεύματος συνεργασίας που διαχρονικά την χαρακτηρίζει, δε θα διστάσει να εξετάσει τη συμμετοχή άλλων εταιρειών, εάν κρίνει πως μια τέτοια εξέλιξη είναι προς το συμφέρον του έργου».

    Ωστόσο, η ΑΒΑΞ συμπληρώνει, ότι η «σχετική συζήτηση είναι πρόωρη, καθώς στη σύμβαση του έργου προβλέπεται μια περίοδος ωρίμανσης με έναν υπολογίσιμο όγκο μελετών και άλλων προκαταρκτικών εργασιών».

    Η διοίκηση της κατασκευαστικής σημειώνει ακόμη τα εξής: «Εργαστήκαμε, κατά την πάγια στρατηγική μας, ώστε η προσφορά μας να διασφαλίζει τόσο την ποιοτική κατασκευή του έργου όσο και την κερδοφόρα ολοκλήρωσή του. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι διότι η στρατηγική μας δικαιώθηκε και μάλιστα με μικρή διαφορά από τον ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να αποφεύγουμε αλόγιστες εκπτώσεις, επιδιώκοντας απλά αύξηση του κύκλου εργασιών».

    Να σημειωθεί επίσης ότι μπορεί η κοινοπραξία της ΑΒΑΞ να βρίσκεται στη θέση του προσωρινού μειοδότη για το έργο της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας προϋπολογισμού 1,8 δις. ευρώ (με ΦΠΑ) καθώς παρείχε έκπτωση 12,19%, όμως, για την υπογραφή της Σύμβασης εκτιμάται ότι θα χρειασθούν αρκετοί μήνες ίσως και περισσότερο από χρόνος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Άβαξ έκανε την καλύτερη οικονομική προσφορά για τη γραμμή 4 του Μετρό

    Τι ακολουθεί μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το Μετρό της Αθήνας – Πώς σχολιάζουν πηγές της Άκτωρ το αποτέλεσμα

    Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): Έργο πνοής στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη η Γραμμή 4 του Μετρό



    ΣΧΟΛΙΑ