• Business

    Attica Stores: Ανακτά το «χαμένο έδαφος» – Οδεύει προς τζίρο 140 εκατ. το 2021

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Στην ανάκτηση του μεγαλύτερου μέρους του τζίρου που πραγματοποίησε το 2019, χρονιά – ρεκόρ για την εταιρεία, οδεύει η Attica Stores τη φετινή χρονιά.

    Εάν δεν υπάρξει κάποιο συνταρακτικό γεγονός που θα ανατρέψει άρδην το σκηνικό «επί τα χείρω» τους επόμενους μήνες, οι πωλήσεις της εταιρείας εκτιμάται πως θα κλείσουν το 2021 στα επίπεδα των 140 εκατ. ευρώ έναντι 183 εκατ. του 2019 (ανάκτηση 76%).

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία άρχισε να καλύπτει το «χαμένο έδαφος» του τρίτου lockdown, μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και τον άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων, τα οποία έγιναν και πάλι «πόλος έλξης» για τους καταναλωτές. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα πολυκαταστήματα της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατάφεραν να κλείσουν με άνοδο πωλήσεων 9% τον Ιούνιο ενώ ικανοποιητικά κινούνται και τον Ιούλιο –παραδοσιακά τον δεύτερο καλύτερο μήνα της εταιρείας μετά τον Δεκέμβριο-.

    Η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν φαίνεται προς στιγμήν τουλάχιστον ικανά να ανακόψουν την θετική – δεδομένων των συνθηκών- πορεία των Attica Stores. Καταλυτικό ρόλο παίζει η παρουσία των τουριστών, κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που συμβάλλουν στην τόνωση της καταναλωτικής ζήτησης στο κέντρο της πρωτεύουσας και αντισταθμίζουν εν μέρει την απουσία των Κινέζων από την αθηναϊκή αγορά. Κάτι που αποτυπώνεται και στις πωλήσεις του τομέα «Duty Free», ο οποίος διατηρεί το 50% των πωλήσεων του 2019.

    Συμβολή έχει και το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο συνεχίζει να «τρέχει» με ρυθμούς περίπου 10% μετά την άρση του lockdown. Βέβαια, η ανάπτυξή του έχει περιορισθεί μετά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων, κάτι που όπως υπογραμμίζουν άνθρωποι της αγοράς δείχνει τη δυναμική αλλά και τη σημασία που θα συνεχίζει να διαδραματίζει το φυσικό κατάστημα στο λιανεμπόριο. Το 2022, στο ηλεκτρονικό κατάστημα θα προστεθεί και η κατηγορία των ειδών ένδυσης και υπόδησης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στη δυναμική του.

    Η attica stores ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα λειτουργεί πέντε πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ απασχολεί άμεσα και έμμεσα πάνω από 2.500 εργαζομένους.

    Διαβάστε επίσης

    Attica stores: Ανοίγει το City Link



    ΣΧΟΛΙΑ