• Τράπεζες

    Attica Bank: Από 4 έως 6 οι προσφορές, συνεδριάζει την Τετάρτη το ΔΣ

    Attica Bank: Στις 28 Σεπτεμβρίου η Record Date για το reverse split

    Θεόδωρος Πανταλάκης


    Κατατέθηκαν οι μη δευσμευτικές προσφορές  για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank ενώ αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το ΔΣ της τράπεζας για να αποφασίσει

    Να σημειωθεί ότι χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής στοιχείων της τράπεζας, μέσα από την εικονική αίθουσα δεδομένων (Virtual Data Room). Η οποία και λειτούργησε στο χρονικό διάστημα των περίπου δύο τελευταίων εβδομάδων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε από 4 με 6 επενδυτές.

    Όπως έγραφε το νωρίτερα το mononews ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τέλους έμειναν στο Data Room οκτώ δυνητικοί «μνηστήρες». Διεθνή επενδυτικά Funds, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται και ορισμένα από τα «βαριά ονόματα» με όρους κεφαλαιακής οντότητας.

    Το ανοικτό ερώτημα είναι αν κάποιος ή κάποιος από τους «μνηστήρες» θα θελήσει να κάνει και με τι όρους, το επόμενο βήμα. Το οποίο δε είναι άλλο από την συμμετοχή στην επικείμενη στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Που σκοπεύει εντός του Οκτωβρίου να αντλήσει μέχρι 240 εκατ ευρώ.

    Πολύ αργά σήμερα το βράδυ, εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτικών Funds. Aν και το όλο εγχείρημα έχει εξ αντικειμένου μεγάλο δυσκολίας, εν τούτοις υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να βγει «λευκός καπνός». Να κατατεθούν δηλαδή πρόταση ή προτάσεις για την «επόμενη μέρα» στην τράπεζα.

    Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, η κυρίαρχη αίσθηση είναι πως η εκδήλωση θα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις. Σχετιζόμενους με το εν γένει οικονομικό και λειτουργικό υπόβαθρο της τράπεζας, όπως επίσης και τα ποιοτικά στοιχεία των δανειακών της χαρτοφυλακίων.

    Διαβάστε επίσης

    Αttica Bank: Σήμερα θα κριθεί αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την τράπεζα οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

     



    ΣΧΟΛΙΑ