• Business

    Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Με ελληνική βύνη οι μπίρες σε Αυστρία και Ισραήλ

    Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, CEO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας


    Τις εξαγωγές βύνης που παρασκευάζεται από ελληνικό κριθάρι ξεκίνησε για πρώτη φορά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να εξάγει τη φετινή χρονιά σε Αυστρία και Ισραήλ συνολικά έντεκα χιλιάδες τόνους βύνης, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μπίρας στις χώρες αυτές.

    Η κίνηση αυτή συμπίπτει με την επέτειο των 10 ετών του προγράμματος συμβολαιακής Καλλιέργειας της εταιρείας και όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, αποτελεί απόδειξη της υψηλής ποιότητας βυνοποιήσιμου κριθαριού που παράγουν οι Έλληνες παραγωγοί που συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

    «Η υψηλή ποιότητα είναι αποτέλεσμα των σεμιναρίων και της διαρκούς υποστήριξης κατά τη διάρκεια της χρονιάς από ειδικευμένους γεωπόνους της εταιρείας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

    Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύεται το κριθάρι από τους Έλληνες παραγωγούς, το βυνοποιεί στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με αυτό καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής της στην Ελλάδα. Φέτος η εταιρεία προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι και, μετά την κάλυψη των αναγκών παραγωγής της προχώρησε σε εξαγωγής βύνης σε δύο αγορές του εξωτερικού.

    Παράλληλα, η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης και με την Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου. Η τελευταία έχει αυξημένες ανάγκες, καθώς βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης χάρη και στην άνοδο του τουρισμού στο σμαραγδένιο νησί.

    Από το 2008, το πρώτο και μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα. Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και 2.500 περίπου συνεργαζόμενους παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Παράλληλα προχωράει πολύ θετικά και το Πρόγραμμα Σποροκαλλιέργειας, που αναμένεται να «δώσει καρπούς» στο άμεσο μέλλον.

    Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ξεκίνησε το 2008, και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 2.500 παραγωγοί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας πολύ θετικά προχωράει και το πρόγραμμα Σποροκαλλιέργειας, που αναμένεται να «δώσει καρπούς» στο άμεσο μέλλον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Πρόστιμο σε δυο πρώην CEO για αθέμιτες πρακτικές–Έφεση θα ασκήσει η εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει στρατηγική η Αθηναϊκή Ζυθοποιία – Πως θα απαντά στις «επιθέσεις» του ανταγωνισμού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Αν βρείτε κάτι πιο ελληνικό από εμάς, ελάτε να μας το πείτε»



    ΣΧΟΛΙΑ