• Business

    Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Πρόστιμο σε δυο πρώην CEO για αθέμιτες πρακτικές–Έφεση θα ασκήσει η εταιρεία

    Αθηναϊκή Ζυθοποιία

    Ζωούλης Μηνά. CEO Αθηναικής Ζυθοποιία (Amstel-Heineken)


    Πρόστιμο σε δυο πρώην CEO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ύψους 80.000 ευρώ στον καθένα επέβαλλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την υιοθέτηση αθέμιτων πρακτικών στην εγχώρια αγορά μπίρας. Πρόκειται, σύμφωνα με πηγές από την Ζυθοποιία Μακεδονία Θράκης για τον μέχρι και πέρυσι CEO της εταιρείας Ζωοούλη Μηνά και τον προκάτοχό του, τον Ολλανδό Jac van Herpen, οι οποίοι υπηρέτησαν στην Αθηναϊκή Ζυθοποιίας κατά τα έτη 2011-2014. Το παραπάνω πρόστιμο έρχεται σε συνέχεια της καταδίκης της εταιρείας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν από περίπου δυο χρόνια για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης για πάνω από μια δεκαετία και την επιβολή προστίμου άνω των 30 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τους υπηρετήσαντες κατά τα έτη 2011-2014 Διευθύνοντες Συμβούλους της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε.» – μέλους του ομίλου Heineken – για παράβαση των διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού (άρθρου 44 του νόμου 3959/2011) και ειδικότερα διότι εφάρμοσαν εν γνώσει τους πρακτικές αποκλεισμού και αποκλειστικότητας οι οποίες συνιστούν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

    Πηγές της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισημαίνουν ότι το πρόστιμο των 80.000 ευρώ στον καθένα πηγαίνει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, ενώ τονίζουν πως ενώ δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «πρότερου έντιμου βίου» που επιχείρησε να προβάλει η υπεράσπιση. Υπογραμμίζουν ακόμη ότι στη διαδικασία ως πολιτικώς ενάγοντες, πέρα από την Βεργίνα παρέστη και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία του ομίλου Carlsberg, η οποία ελέγχει τα σήματα Μύθος και Fix Hellas.

    Από την άλλη πλευρά, πηγές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μιλώντας στο mononews.gr για την Απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου δήλωσαν πως το Δικαστήριο κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, παρά το γεγονός ότι, αφενός δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, τόσο από το προσκομισθέν υλικό όσο και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, και αφετέρου η εισήγηση του κυρίου Εισαγγελέως ήταν ξεκάθαρα συνολικά απαλλακτική για τους δύο κατηγορούμενους,

    Τονίζουν δε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, διατηρώντας την πίστη της συνολικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, θα ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των δύο πρώην επικεφαλής Γενικών Διευθυντών της καθώς και της διαφύλαξης της φήμης της στην αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλλάζει στρατηγική η Αθηναϊκή Ζυθοποιία – Πως θα απαντά στις «επιθέσεις» του ανταγωνισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Αν βρείτε κάτι πιο ελληνικό από εμάς, ελάτε να μας το πείτε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι απαντά ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τον ανταγωνισμό και την ελληνικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ