• Business

    Athens Ledra: Στα 20 εκατ. ευρώ το τίμημα για το νέο ιδιοκτήτη!


    Σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή πρόκειται να περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη το ξενοδοχείο Athens Ledra καθώς άγονος κηρύχθηκε χθές και ο δεύτερος πλειστηριασμός οποτε το τίμημα, κατα την τριτη διαδικασία, θα είναι 50% μικρότερο απο το αρχικό.

    Οπως είχε επισημάνει το mononews.gr όταν ακυρώθηκε η πρώτη φάση του πλειστηριασμού στις 13 Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την διαδικασία, εάν και ο δεύτερος πλειστηριασμός της Alpha Bank για το Athens Ledra Hotel ( σ.σ ο πρώτος είχε γίνει την άνοιξη του 2015) κηρυχθεί άγονος τότε θα πρέπει εντός 60 ημερών να προκηρυχθεί νέος με το τίμημα να είναι κατά 50% μειωμένο από το αρχικό, δηλαδή να κατέβει στα 24 εκατ.ευρώ. Στην περίπτωση που και ο τρίτος (κατά σειρά) πλειστηριασμός δεν τελεσφορήσει επιτυχώς, τότε ο τρίτος που θα γίνει θα μειώσει κατά πολύ το τίμημα προκειμένου η τράπεζα να “διώξει” το ακίνητο αλλά και να εισπράξει τα χρήματά της από τον νέο ιδιοκτήτη. Βέβαια ποσοστό 10% θα καταβληθεί για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

    Πάντως, όπως ισχυρίζονται επιχειρηματίες της αγοράς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν προσφορές κάτω από τα 48 εκατ. ευρώ περίπου, με στόχο να ο πλειστηριασμός να κηρυχθει άγονος, να επαναληφθεί και να οδηγήθεί τελικά σε πλειστηριασμό χωρίς ελάχιστη τιμή.

    Σημειώνεται ότι τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να οφείλει επιπλέον περίπου 7 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ. Οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ είχαν τεθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αλλά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ΑΣΤΥ δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016 με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να παγώσουν και οι όποιες πληρωμές. Πριν από μερικούς μήνες, φάνηκε να βρίσκεται φως στην άκρη του τούνελ, με το ΙΚΑ να αποδεσμεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει εκ νέου σε πληρωμές. Όμως, λίγο αργότερα οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν εκ νέου αυτή αφορά από μία εκ των πιστωτριών τραπεζών. Το υπόλοιπο ποσό οφείλεται στις τράπεζες, Alpha, Πειραιώς και Εθνική.

    paraskeyaides 2

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και απο μέλος της οικογένειας του Ευθύβουλου Παρασκευαϊδη, συμμετέχοντας σε διεθνές επενδυτικό σχήμα, προσδοκώντας να “χτυπήσει” χαμηλά το ακίνητο και να θέσει σε επαναλειτουργία το ξενοδοχείο.

    Παράλληλα με την οικογένεια Παρασκευαϊδη, να υπενθυμίσουμε ότι αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποκάλυψε στενός συνεργάτης του στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πρόσφατα στη Θεσσαλονική με αφορμή την ανακαίνιση του “Μακεδονία Παλλας”, αλλά και ο Γιάννης Ν. Δασκαλαντωνάκης συμμετέχοντας βέβαια σε διαφορετικό επενδυτικό σχήμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΒορειοΕλλαδίτης Ιβάν Σαββίδης, πάντα στο πλαίσιο της συνέντευξής που είχε παραχωρήσει με αφορμή την ανακαίνιση του Μακεδονία Palace είχε επισημάνει ότι πρόθεση του επιχειρηματία είναι να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών city hotels σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και ενός resort hotel.!

    Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προτίθενται να προχωρήσουν σε περαιτέρω νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Τη διακοπή λειτουργίας ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία AΣΤΥ Α.Ε., αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή σε οικονομικές δυσχέρειες. Είχε προηγηθεί επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους του ξενοδοχείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dite-15chrono-montelo-pou-theorite-idi-superstar/76318



    ΣΧΟΛΙΑ