• Business

    Athens Ledra: Ραγδαίες εξελίξεις. Ενδιαφέρον εξαγοράς από κινέζικο όμιλο

    athens ledra hotel


    Νέα δεδομένα στο ζήτημα της αγοράς του ξενοδοχείου Athens Ledra φέρνει η πληροφορία για ενδιαφέρον κινέζικου ομίλου για την αγορά του.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου των Συνδικάτων Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, κ. Νίκου Παπαγεωργίου, προς τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, που συνεχίζουν για πάνω από 9 μήνες τις κινητοποιήσεις τους.

    Όπως ανέφερε το συνδικάτο των εργαζομένων του ξενοδοχείο, στη σημερινή τους συνέντευξη, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία-κλειδί καθώς για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra.

    Οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου, μάλιστα, φαίνεται να έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

    Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του ανέφερε πως “οι εργαζόμενοι δεν διαπραγματεύονται με κανένα υποψήφιο επιχειρηματικό όμιλο αλλά αντίθετα είναι αδιαπραγμάτευτοι στο ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα”.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, χρήματα που είναι διατεθειμένοι να απαιτήσουν από όποιον και αν επιλεγεί ως νέος τους εργοδότης.

    Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως τόνισαν, δεν έχει προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν έκαναν καμία παρέμβαση ώστε να φέρουν την εργοδοσία προ των ευθυνών της, επιδιώκοντας λύση του προβλήματος αλλά αντίθετα, όπως είπαν, χρειάστηκε αγώνας για πάρουν οι εργαζόμενοι το έκτακτό βοήθημα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Athens Ledra: Στα 20 εκατ. ευρώ το τίμημα για το νέο ιδιοκτήτη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Ρέτσος: Τι φοβούνται οι ξενοδόχοι για το 2018;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι θέλουν να χτίσουν ξενοδοχεία στον (αναβαθμισμένο) Πειραιά

     



    ΣΧΟΛΙΑ