• Business

    Αστέρια Γλυφάδας: Πόσο κοστίζει μία διανυκτέρευση στο «ακριβότερο θέρετρο της Ελλάδας»

    Μια βίλα με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα στα Αστέρια Γλυφάδας


    Σε τιμές που ζαλίζουν, μιας και φτάνουν έως και τα 32.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση στην κορύφωση της σεζόν, παρέχονται τα πολυτελή καταλύματα στο One & Only Aesthesis που ανοίγει στη θέση των Αστεριών Γλυφάδας τον Οκτώβριο.

    Το θέρετρο δέχεται ήδη κρατήσεις το υπόλοιπο του 2023 κι έπειτα, ενώ πριν δεχτεί τους επισκέπτες θα λειτουργήσει δοκιμαστικά από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο προκειμένου να φανεί ότι το μοντέλο λειτουργίας μπορεί να υποστηριχθεί κατάλληλα.

    Στο One & Only Aesthesis – το δεύτερο resort της Kerzner International στην Ελλάδα – υπάρχουν 120 δωμάτια, 18 κατοικίες και δύο εμβληματικές βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους.

    Τον Οκτώβριο, χάρη και στην παράταση της θερινής σεζόν, οι τιμές για το τυπικό δωμάτιο στο θέρετρο ξεκινούν από 1.250 ευρώ, κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν αρχίζουν από 750 ευρώ, φτάνουν τα 1.300 από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου και αυξάνονται σε 1.900 τη θερινή σεζόν, έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Οι τετραψήφιες τιμές βέβαια περιορίζονται στα standard δωμάτια, αφού στις βίλες η διανυκτέρευση κοστίζει παραπάνω από 10.000 ευρώ, ακόμα και τις περιόδους χαμηλότερης ζήτησης.

    Ενδεικτικά, η Villa Nostos με επιφάνεια εσωτερικών χώρων 104 τ.μ. και εξωτερικών 210 τ.μ. και δυνατότητα να φιλοξενήσει έως πέντε ενήλικες παρέχεται προς 12.000 ευρώ τον Οκτώβριο και προς 15.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με τις τιμές που είναι διαθέσιμες το τρέχον διάστημα.

    Το πετράδι του στέμματος του θερέτρου, η Villa One κοστίζει για τους επισκέπτες του One & Only από 22.500 έως 35.000 ευρώ, στην αιχμή της θερινής σεζόν.

    Πρόκειται για το ακριβότερο κατάλυμα των παλιών Αστεριών της Γλυφάδας, με παροχές όπως ιδιωτικό γυμναστήριο και εξωτερικό jacuzzi και εξωτερικούς χώρους επιφάνειας μεγαλύτερης των 900 τετραγωνικών μέτρων.

    Κατά τα λοιπά, ένα bungalow του θερέτρου με θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα κοστίζει έως 2.700 ανά διανυκτέρευση, ενώ στις κατοικίες της γειτονιάς Epos, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 7 άτομα οι τιμές ανεβαίνουν στα 13.000 ευρώ το καλοκαίρι και 9.700 το φετινό Οκτώβριο.

    Σημειωτέον ότι προς πώληση θα διατεθούν και 14 ιδιωτικές κατοικίες που θα εξυπηρετούνται από την Kerzner.

    Αν και οι τιμές πώλησης δεν έχουν γίνει γνωστές, στο One & Only του Μαυρικίου η ανώτατη τιμή ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

    Έμπνευση από τα Αστέρια του ’60

    Τα ποσά αυτά ορίζουν το νέο χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, που έχει γίνει μαγνήτης τουριστικών επενδύσεων με κατεύθυνση προς τον αστικό ιστό.

    Το συγκεκριμένο έργο, η πρώτη ανάπτυξη της Grivalia Hospitality στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, είχε αρχικό προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ, που αυξήθηκε στα 300 εκατ. εξαιτίας και της ανόδου του κατασκευαστικού κόστους.

    Όπως είπε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Χρυσικός, το κόστος κατασκευής ανά κλειδί φτάνει στο One & Only Aesthesis τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, που το καθιστά το ακριβότερο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις.

    Στόχος της εταιρείας είναι να «δημιουργήσει το καλύτερο αστικό θέρετρο στη Μεσόγειο, αν όχι στον κόσμο».

    Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται ένα all day εστιατόριο, το Ora, που θα διευθύνει Έκτορας Μποτρίνι, το El Bar de Paco Morales, ένας pop-up χώρος για δείπνο από τον Πάκο Μοράλες, το Alelia bar και το beach και pool bar Minima.

    O Γιαν Zιλέ, γενικός διευθυντής του θερέτρου δήλωσε ενόψει των εγκαινίων ότι η εμπειρία θα είναι εμπνευσμένη από την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των δεκαετιών του ’60 και του ’70, όταν τα Αστέρια Γλυφάδας μεσουρανούσαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Grivalia Hospitality: Πώς μεταμορφώνει την εγκαταλελειμμένη κατασκήνωση του ΕΟΤ με 50 εκατομμύρια

    Οι real estates μπίζνες του Ελληνικού Στρατού

    Fattal: Οι Ισραηλινοί άνοιξαν το Esperia κι επεκτείνονται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ