• Business

    Αστέρες της Formula 1 και ποδοσφαιριστές στηρίζουν νέο fund που θα επενδύει στον τομέα του αθλητισμού

    • Bloomberg
    Λάντο Νόρις, Oδηγός αγώνων Formula 1

    Λάντο Νόρις, Oδηγός αγώνων Formula 1


    Η Apex Capital ξεκινά ένα νέο fund με την υποστήριξη αθλητών, μεταξύ των οποίων και του οδηγού της Formula 1, Lando Norris, για να επενδύσει σε επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

    Οι πιθανοί επενδυτικοί στόχοι για το fund των 50 εκατομμυρίων ευρώ (54 εκατομμύρια δολάρια) θα επικεντρωθούν στην απόδοση των αθλητών, τη διατροφή ή την αφοσίωση των οπαδών τους, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apex, Αντόνιο Κατσορίνο.

    Άλλοι υποστηρικτές του «Elite Performance Fund» είναι οι οδηγοί αγώνων Carlos Sainz και Valtteri Bottas και οι ποδοσφαιριστές Christian Eriksen, Jan Vertonghen και Raphael Varane, ανέφερε η επενδυτική εταιρεία Apex σε δελτίο τύπου που επικαλείται το Bloomberg News.

    Στις ΗΠΑ, αρκετοί αθλητές υψηλού προφίλ έχουν επενδύσει σε διάφορους τομείς του αθλητισμού. Ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, Caleb Williams και η Αμερικανίδα θρύλος του τένις Billie Jean King στήριξαν πρόσφατα ένα fund που εστιάζει στον γυναικείο αθλητισμό από την Monarch Collective LLC με έδρα το Λος Άντζελες.

    Ο Eli Manning, δύο φορές κουόρτερμπακ του Super Bowl, έκλεισε πέρυσι την πρώτη του συμφωνία ως συνεργάτης στην επενδυτική εταιρεία Brand Velocity Group, η οποία απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία ένδυσης του πρωταθλήματος νέων Score Sports.

    Οι νυν και πρώην επαγγελματίες αθλητές σε πολλά πρωταθλήματα επένδυσαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιούχου αστέρα της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Carmelo Anthony.

    Η Apex, η οποία εδρεύει κοντά στη Λισαβόνα, είπε ότι εκτός από την οικονομική συνεισφορά στο fund, τα αστέρια του αθλητισμού μπορούν να προσφέρουν τεχνογνωσία. «Εμπλουτίζουν τις αποφάσεις μας με γνήσιες ιδέες από τα αντίστοιχα αθλήματά τους», είπε ο Κατσορίνο στη δήλωση.

    Η Apex έχει ήδη επενδύσει σε εταιρείες όπως η TMRW Sports, η οποία ιδρύθηκε από τους αστέρες του γκολφ Tiger Woods και Rory McIlroy, και στοχεύει να φέρει περισσότερη τεχνολογία στον αθλητισμό.

    Διαβάστε ακόμη:

    CVC Capital Partners: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της DIF Capital με περιουσιακά στοιχεία 16 δισ. ευρώ

    JP Morgan: Χωρίς δίχτυ ασφαλείας οι επενδυτές

    BofA: Tι επιλέγει από τα τραπεζικά ομόλογα των ελληνικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ