• Business

    Ο κ. Σταύρος Λεκκάκος νέος CEO της Πειραιώς . Καθολική αποδοχή από εργαζόμενους και αγορά

    Σταύρος Λεκκάκος. Πρόεδρος MIG

    Σταύρος Λεκκάκος. Πρόεδρος MIG


    O νυν αντιπρόεδρος της Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος CEO της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του mononews.gr. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει την καθολική αποδοχή των εργαζόμενων στον όμιλο,  στην τραπεζική και χρηματιστηριακή αγορά.

    Νωρίτερα το mononews (Ώρα 14:00) σε ρεπορτάζ του ανάφερε :

    Ένα πρόσωπο με καθολική αποδοχή από την αγορά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γνώστης του τραπεζικού χώρου και μέλος του ΔΣ της τράπεζας, πρόκειται να οριστεί σε λίγες ώρες από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, ως προσωρινός εντεταλμένος σύμβουλος (Interim CEO) και παράλληλα επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου που αποτελείται από 6 ανώτερους γενικούς διευθυντές με την προσθήκη και του Interim CEO, έχει την ευθύνη για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της Τράπεζας, με προσήλωση στους πελάτες και στους μετόχους της.

    Πηγές από την αγορά τονίζουν ότι, θα ήταν ιδιαίτερα θετικό για την τράπεζα αν δεν  υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές και αν η επιλογή της Egon zehnder ταυτιζόταν με τον Interim CEO, το πρόσωπο δηλαδή που θα επιλέξει ως προσωρινό επικεφαλής αύριο το ΔΣ της τράπεζας.

    Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση ο νέος επικεφαλής θα πρέπει ήδη να εργάζεται μέσα στην τράπεζα καθώς το έργο του θα είναι πολύπλοκο κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε τραπεζίτης έλθει από άλλη τράπεζα είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου μάθει τις εσωτερικές διαδικασίες.

    Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου μέσω διεθνούς διαγωνισμού, εισάγει στην ελληνική τραπεζική αγορά νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα ανέθεσε στον διεθνώς αναγνωρισμένο συμβουλευτικό οίκο Egon Zehnder, το έργο της επιλογής των υποψηφίων που θα προταθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος που θα αναδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από την παραπάνω διαδικασία, θα είναι επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και των μεσοπρόθεσμων στόχων του.

    Η διαδικασία με την υπογραφή της  Egon Zehnder εξασφαλίζει ότι η επιλογή θα γίνει με κριτήρια υψηλών προδιαγραφών και της μέγιστης δυνατής διαφάνειας, με στόχο την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας

    Ο διεθνής συμβουλευτικός οίκος Egon Zehnder θα συγκεντρώσει υποψηφίους  από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και θα προταθούν στο διοικητικό συμβούλιο για την πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου.



    ΣΧΟΛΙΑ