• Business

    Πιτσιόρλας στο Mononews: Θέμα ωρών η υπογραφή για Αστέρα

    • NewsRoom
    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας. Ετών 60. Προεδρος ΤΑΙΠΕΔ


    Επιτέλους τέλος δίνεται στην αποκρατικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εντός των επόμενων ωρών υπογράφεται σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα στο Mononews η σύμβαση για τη πώλησης του Αστέρα στους Άραβες επενδυτές της Jermyn Street Real Estate Fund έναντι 400 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από λίγο: “Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία καθώς τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της”

    Συγκεκριμένα εκκρεμούσαν επιμέρους νομοτεχνικά ζητήματα που φέρεται να έχει θέσει η Εθνική Τράπεζα και τα οποία σχετίζονται με το αναθεωρημένο σύμφωνα με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχέδιο ανάπτυξης της έκτασης.

    Σε κάθε, όμως, περίπτωση, τα εμπλεκόμενα μέρη κάθησαν στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, και θα υπογράψουν τη συμφωνία, εντός των επόμενων ωρών, οπότε και θα υποβληθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το νέο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

    Έτσι δίνεται ένα happy end σε μία δύσκολη περίπτωση καθώς υπήρχαν πολλές μικρές λεπτομέρειες που έπρεπε να διευθετηθούν οι οποίες τελικά ξεπεράστηκαν κάτω από το συντονισμό του κ. Πιτσιόρλα.



    ΣΧΟΛΙΑ