• Business

    Mega deal Παπαέλληνα με Pfizer στην Κύπρο

    • NewsRoom

    Χρήστος Παπαέλληνας


    Μια μεγάλη συμφωνία υπογράφηκε στον χώρο των φαρμάκων της Κύπρου, η οποία καθορίζει –σε μεγάλο βαθμό- τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο εγχώριο πεδίο εισαγωγής και προμήθειας φαρμάκων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο οργανισμός Κ. Παπαέλληνας κατέληξε σε deal με τον όμιλο Geo. Pavlides & Araouzos εξασφαλίζοντας το 100% της εταιρείας Geo. Pavlides & Araouzos Pharmaceuticals, η οποία κατέχει την αντιπροσωπεία του αμερικανικού κολοσσού φαρμάκων Pfizer.

    Σημειώνεται παράλληλα, ότι ο οργανισμός Κ. Παπαέλληνας είχε μερίδιο στην εταιρεία Geo. Pavlides & Araouzos Pharmaceuticals της τάξης του 49,9% και με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον όμιλο Geo. Pavlides & Araouzos, εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο της αντιπροσωπείας της Pfizer στην Κύπρο.

    Αμερικανικός κολοσσός δισεκατομμυρίων

    Ο αμερικανικός κολοσσός Pfizer αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως με κύκλο εργασιών της τάξης των 50 δισ. ενώ εργοδοτεί πέραν των 70 χιλιάδων ατόμων σε όλο τον κόσμο. Σημαντική είναι και η παρουσία του ομίλου εντός συνόρων, αφού ο κύκλος εργασιών του ανέρχεται στα €10 εκατ. τα οποία αντιστοιχούν στο 5,5% από τον ετήσιο τζίρο φαρμάκων στην Κύπρο. Στη χώρα τα φάρμακα της Pfizer διατίθενται εξ ημισείας, περίπου, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

    Η κυπριακή αγορά και ο όμιλος Κ. Παπαέλληνας

    Ο ετήσιος κύκλος εργασιών φαρμάκων στην Κύπρο ανέρχεται στα €185 εκατ., τα οποία διαμοιράζονται κατά €85 εκατ. στον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα €100 εκατ.
    στον δημόσιο.

    Την ίδια ώρα ο οργανισμός Κ. Παπαέλληνας αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στους κλάδους φαρμάκων, καλλυντικών ειδών και προσωπικής υγιεινής στην Κύπρο, με κύκλο εργασιών της τάξης των €65 εκατ. ετησίως. Πέραν της παγκύπριας διανομής και παρουσίας σε σημεία πώλησης λιανικής, ο όμιλος τροφοδοτεί το δημόσιο με φάρμακα και με προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε νοσηλευτήρια.

    Πηγή: inbusinessnews



    ΣΧΟΛΙΑ