• Business

    Ενώπιον του εισαγγελέα 150 γιατροί (που έβγαζαν λεφτά στην ελβετική UBS με βαλίτσες)

    Τράπερ


    Τριακόσια φυσικά πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν (μεταξύ αυτών πάνω από 150 γιατροί) στη λίστα της ελβετικής τράπεζας UBS με καταθέσεις άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ συγκροτούν την επόμενη παρτίδα κλήσεων που θα αποστείλουν το προσεχές διάστημα oι οικονομικοί εισαγγελείς Αθανασίου, Δραγάτσης και Τουλουπάκη. H απόφαση που έχει ληφθεί είναι να ανεβάσουν ταχύτητα στην διερεύνηση της περίφημης λίστας των τουλάχιστον 10.500 προσώπων με καταθέσεις συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ για το 2006 και 2,9 δισ. ευρώ για το 2008 στην UBS.

    Έτσι, μετά τις πρώτες κλητεύσεις των περίπου 50 προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι δυο γυναίκες ηθοποιοί με 1,5 εκατομμύριο έκαστες, που θα φύγουν στο τέλος της εβδομάδας, θα ακολουθήσουν τουλάχιστον 300 κλητεύσεις σε γιατρούς δικηγόρους και επιχειρηματίες, προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων και να δικαιολογήσουν τα εισοδήματά τους.

    illustrate doctors

    Σύμφωνα με πληροφορίες:

    -Μεταξύ αυτών που θα κληθούν σύντομα είναι πολλοί δικηγόροι και γιατροί. Οι καταθέσεις τους ξεκινούν από 2 εκατομμύρια ευρώ . Ελάχιστα από τα ονόματα αυτά είναι ευρέως γνωστά στην κοινή γνώμη καθώς πρόκειται για μεγάλα γραφεία που ασχολούνται με αστικές, διοικητικές ή ναυτιλιακές διαφορές.

    -Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς οι οποίοι εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα στη λίστα, μάλιστα πολλοί είναι και απασχολούμενοι σε δημόσια νοσοκομεία. Όπως έλεγε αρμόδια πηγή , πρόκειται (και στις δυο περιπτώσεις) κλασικές υποθέσεις “μαύρης βαλίτσας ” , “εκτός κι αν οι άνθρωποι μπορούν να αποδείξουν ότι τα χρήματα είναι νόμιμα, δηλωμένα και δικαιολογούνται”.

    SWITZERLAND-BANKING- UBS

    -Πέρα των δυο γυναικών ηθοποιών με το 1,5 εκατομμύριο έκαστη, υπάρχουν στη λίστα και άλλοι καλλιτέχνες. Τουλάχιστον 2-3 από την πλευρά της εικαστικής τέχνης (υπάρχει σχετικά γνωστός ζωγράφος) θα κληθούν σύντομα για να δικαιολογήσουν ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων.

    -Στις εν λόγω κλητεύσεις θα υπάρξουν και επιχειρηματίες, π.χ ένας εξ αυτών με καταθέσεις σχεδόν 12 εκατομμυρίων. Πάντως οι ίδιες πηγές επιμένουν πώς μεταξύ αυτών δεν υπάρχει κανένα πρωτοκλασάτο όνομα της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ