• Business

    Εισροές νέων κεφαλαίων 120 εκ δολαρίων σε Alpha και Eurobank


    Σημαντική αύξηση του συντελεστή στάθμισης των τίτλων ΑΛΦΑ και Eurobank στους δείκτες MSCI (Morgan Stanley Capital International ) που συμμετέχουν, γνωστοποίησε στους πελάτες της η ίδια η τράπεζα  σε συνέχεια της αύξησης τόσο της κεφαλαιοποίησής τους όσο και του free float μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου.  Συγκεκριμένα οι τίτλοι των Αlpha Bank και Eurobank παραμένουν στο Mid Cap του MSCI Standard με τη βαρύτητα της πρώτης να αυξάνεται στο 0,90 από 0,35 και της δεύτερης στο 0,85 από 0,60.

    Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 16ης Δεκεμβρίου, καθώς κατά την συνήθη πρακτική ο MSCI δίνει πέντε συνεδριάσεις για τις απαραίτητες προσαρμογές στα χαρτοφυλάκια.

    Σύμφωνα με εγχώριες χρηματιστηριακές η αύξηση της βαρύτητας  ΑΛΦΑ  και Eurobank στους δείκτες του MSCI θα φέρει εισροές κεφαλαίων της τάξης τουλάχιστον των 120 εκατ. δολάρια. Ειδικότερα για τον τίτλο της Alpha οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εισροές από 70 ως 95 εκατ. δολάρια τα οποία αντιστοιχούν από 35 έως 45 εκατομμύρια μετοχές. Για την Eurobank από 50 ως 65 εκατ. δολάρια ή 50 έως 60 εκατομμύρια μετοχές.

    Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί από την MSCI και για τους τίτλους της Πειραιώς και αργότερα της Εθνικής. Μετά τις αλλαγές στις σταθμίσεις Alpha και Eurobank στους δείκτες MSCI θα ακολουθήσουν οι αλλαγές στους δείκτες FTSE οι οποίες θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Δεκεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ